Wednesday, May 20, 2015

Η ΜΗΔΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ



Η ΜΗΔΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Αυτές τις μέρες μια έκκληση κάνει το γύρο του Διαδικτύου από οργάνωση που αποκαλείται Avaaz και κατατάσσεται στις λεγόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σε όλα «είναι μέσα». Τη μια κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ότι, σε συνεργασία με τη «Σελλ», ετοιμάζεται για γεωτρήσεις στην Αρκτική, πράγμα που επηρεάζει το κλίμα και την άγρια ζωή. Την άλλη διαμαρτύρεται διότι η πολυεθνική  καπνοβιομηχανία «Φίλιπ Μόρρις» ετοιμάζεται να κινηθεί κατά της Ουρουγουάης, επειδή έχει αντικαπνιστικούς νόμους. Προχθές φώναζε κατά της πολυεθνικής «Μονσάντο» γιατί αρνιέται να αποσύρει κάποιο ζιζανιοκτόνο, που υπάρχει ισχυρή υποψία πως είναι κακρκινογόνο κτλ.. 

Ας έρθουμε στη σημερινή της έκκληση. Ζητά να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στο Κοινοβούλιο της Παραγουάης για να τροποποιήσει τον νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις! Με ποια η αφορμή; Μια ανήλικη κοπέλα στη χώρα αυτή έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας, βιασμού δηλαδή κι έμεινε έγκυος. Κι ο αγώνας της περιβαλλοντικής οργάνωσης είναι να δοθεί στη νεαρή το «δικαίωμα της έκτρωσης»! 

Ώστε η Μήδεια έχει βρυκολακιάσει! Ρωτούμε την πιο πάνω οργάνωση (που από τη μια χύνει κροκοδείλια δάκρυα γιατί κόψανε τα δέντρα κι από την άλλη θεωρεί «δικαίωμα» την έκτρωση, δηλαδή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός μικρού ανυπεράσπιστου ανθρώπινου πλάσματος, που θα τιμωρηθεί με φρικιαστικό θάνατο για ένα έγκλημα που διέπραξε …ο πατέρας του). 

Τη ρωτούμε: Σε τι φταίει αυτό το μικρό κι ανυπεράσπιστο ανθρώπινο πλάσμα; Ποιόν έβλαψε, ώστε να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών; Άλλος διέπραξε το έγκλημα του βιασμού κι άλλος καταδικάζεται σε θάνατο; Αυτό το ονομάζετε δικαιοσύνη; Ορθά διαμαρτύρεστε εναντίον του καπνίσματος που μακροχρόνια σκοτώνει τους καπνιστές κι αυτούς που είναι γύρω τους. Τι σας έφταιξαν, όμως, τα έμβρυα και θέλετε με τόση μανία να τους αφαιρείτε τη ζωή; Οι φώκιες είναι σπουδαιότερες από τους ανθρώπους; Τα δέντρα του Αμαζονίου αξίζουν πιο πολύ από τις ζωές των αθώων ανθρώπινων πλασμάτων; Το χορτάρι, το δέντρο, το ζώο έχει δικαίωμα για ζωή, το αθώο ανθρώπινο έμβρυο δεν έχει; 

Μέχρι πού φτάνουν τα όρια της υποκρισίας; Ποιος μπορεί να σας παίρνει σοβαρά; Μόνον ο Ηρώδης, ο Χίτλερ, οι παιδοκτόνοι των Ινδιών που σκοτώνουν τα θηλυκά βρέφη, το αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ («έξω οι νόμοι από το κορμί μας») κι η σημερινή του μετάλλαξη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

No comments:

Post a Comment