Tuesday, May 26, 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ;



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριο, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, εορτή των Αγίων Πατέρων που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο: 

“αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην μεγάλη συνεισφορά των Αγίων Πατέρων, στην διατύπωση του δόγματος και των αληθειών της Πίστεώς μας, έχοντας ως οδηγό τους το Πανάγιο Πνεύμα.

Από την άλλη πλευρά, τόνισε την υποταγή του Αρείου στο πνεύμα του ορθολογισμού και την αδυναμία του να βιώσει τόσο το δόγμα της Αγίας Τριάδος, όσο και την αλήθεια για το πρόσωπο του Χριστού.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την ανάγκη να μην παρασυρόμαστε από τον ορθολογισμό στα θέματα της πίστης και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων.”

Ορθότατες οι παρατηρήσεις του Σεβ. Κερκύρας. Διερωτόμαστε μόνον. Ο ίδιος υπερασπίζεται την πίστη όπως έχει χρέος -ως επίσκοπος- έναντι όσων την υποσκάπτουν; Πότε ακούσαμε τη φωνή του Σεβασμιότατου Κερκύρας για θέματα οικουμενισμού; Πότε μίλησε για όσα άτοπα δρομολογούνται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο; Πότε στηλίτευσε την εκκοσμίκευση και τους νεωτερισμούς; Γιατί συμπροσεύχεται με τους Παπικούς στην Κέρκυρα και γιατί δέχεται τη χρηματοδότηση των συσσιτίων της Μητροπόλεώς του από ύποπτους οργανισμούς;

No comments:

Post a Comment