Wednesday, May 27, 2015

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====



Την Κυριακή του τυφλού, στις 17 Μαίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος λειτούργησε στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Πολύ πνευματικός ο τρόπος που λειτουργεί ο Σεβασμιότατος. Φανερή η ευλάβεια, η σεμνότητα και η κατάνυξη με την οποία τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Το κήρυγμά του -όπως πάντοτε- υψηλού επιπέδου ήταν μια ανάλυση του Πεντηκοσταρίου. Μίλησε με πολλή αγάπη για την Πατριαρχική Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και το έργο που επιτελείται εκεί. Ο Σεβ. κ. Δημήτριος έχει πάντοτε ένα καλό λόγο για όλους.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το σφρίγος και η αντοχή του. Πουθενά δεν διακρίναμε την παραμικρή κόπωση. Ακούραστος στη Θεία λειτουργία και στο κήρυγμα, ακούραστος και κεφάτος στην κοινοτική αίθουσα της Μονής στη συνέχεια που παρετέθη γεύμα για να τιμηθεί. Μίλησε με πολλή αγάπη στα παιδάκια που τον καλωσόρισαν και τον προσφώνησαν με πολύ σεβασμό. Τα επαίνεσε για την αγάπη τους για τα Ελληνικά γράμματα και την ορθόδοξη πίστη και κατέστησε έμμεσα σαφές ότι οι σχέσεις του με τον Παναγιότατο είναι άριστες. Αμέσως μετά την Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου ο Σεβασμιότατος -χωρίς να νιώσει την ανάγκη να ξεκουραστεί- θα πήγαινε στην Ανοιξιάτικη συναυλία της χορωδίας της Αρχιεπισκοπής.

Διερωτάται ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος; Ποιος παραπλάνησε τα ομογενειακά μέσα -και στη συνέχεια ορισμένα έντυπα στην Ελλάδα- ότι δήθεν το Πατριαρχείο θέλει να τον διώξει από τον Θρόνο του παρόλον ότι νιώθει τόσο μεράκι και έχει τόσο ακμαίες δυνάμεις για να συνεχίσει το έργο του;

Ευτυχώς ο Παναγιότατος διέψευσε κατηγορηματικά τις διαδόσεις. Ούτε ο Πατριάρχης διανοείται να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ούτε ο Σεβασμιότατος υπέβαλε παραίτηση.

Ένας επίσκοπος δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραιτηθεί εκτός αν αδυνατεί λόγω σοβαρής σωματικής ασθενείας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ο επίσκοπος είναι ο πνευματικός πατέρας, και όχι ο μάνατζερ, μιας επισκοπής. Ως εκ τούτου, όπως ο σαρκικός πατέρας δεν μπορεί να πει στην οικογένειά του “παίρνω το καπέλο μου και φεύγω”, έτσι και ο επίσκοπος δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα να παραιτηθεί επειδή “έτσι του κάπνισε” κατά τη λαική φράση. Αφού, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει τόσο ακμαίες και τις πνευματικές και τις σωματικές του δυνάμεις, βάσει ποιας λογικής ή βάσει ποιας εκκλησιαστικής παράδοσης επιτρέπεται να αποσυρθεί;

Η κυριαρχική παρουσία του π. Βασίλειου Βολουδάκη στον “Ορθοδοξο Τύπο” μόνον πηγή προβλημάτων θα αποβεί για την Εκκλησία. Αντί να πολεμά τον Οικουμενισμό (που είναι ο σκοπός που ιδρύθηκε η εφημερίδα), το τελευταίο του τερτίπι ήταν να ανακινήσει μέσω του Ν.Σ. θέμα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Αμερικής -την ώρα που ουδείς στις ΗΠΑ συζητεί τέτοιο θέμα και ενώ οι απειλές των Τούρκων σε βάρος του Πατριαρχείου και της Αγίας Σοφίας πυκνώνουν.

Όντως η αυτοκεφαλία μάρανε την Εκκλησία της Αμερικής!!! Εμένα μου λες! Για να σημειώσει νέες επιδόσεις σε οικουμενιστικές ασχημίες που δεν ονειρεύονται ούτε οι Φαναριώτες.!!! Αναφέρω μόνον ότι, όχι μόνον έχουν παντού φραγκοχορωδίες, αλλά άρχισαν συστηματικά οι γυναίκες να εκτοπίζουν τους άντρες από το αναλόγιο του ψάλτη.!!! Την αυτοκεφαλία τι την χρειάζονται;

No comments:

Post a Comment