Thursday, May 21, 2015

ΒΑΤΟΠΑIΔΙΝΟΙ ΑΚΟΥΤΕ; ή ΜΕΙΝΑΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΣΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;



ΒΑΤΟΠΑIΔΙΝΟΙ ΑΚΟΥΤΕ; ή ΜΕΙΝΑΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΣΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή συγκίνηση επεσημάναμε το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Σε μια κίνηση άξια συγχαρητηρίων, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για πολλούς άλλους, προχωράει τους τελευταίους μήνες ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος διαθέτει τον μισθό του υπέρ των φτωχών της περιοχής.

Πέρα από το έργο που παράγει υπέρ οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, απόρων και αστέγων, ο ιερωμένος προσφέρει όλες του τις απολαβές στην Τράπεζα Τροφίμων του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα της και να αυξηθούν έτσι τα αγαθά που καταλήγουν στα χέρια των αναξιοπαθούντων.

Άλλωστε, οι ανάγκες της Τράπεζας Τροφίμων είναι ήδη πολύ μεγάλες και αυξάνονται διαρκώς, όσο πληθαίνουν γύρω μας οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Μητροπολίτης Πατρών έχει προχωρήσει σε αυτή την αγαθοεργία εδώ και μήνες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς ο ίδιος να αναφέρει πουθενά κάτι για αυτή του την κίνηση.”

Έτσι γίνεται η χριστιανική φιλανθρωπία. Δίνει κανείς απλόχερα για τον Χριστό και τον πονεμένο άνθρωπο μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας  και όχι για το θεαθήναι υπό των ανθρώπων και όταν οι προβολείς της δημοσιότητας είναι αναμμένοι.

Δυστυχώς ο θεατρίνος Πάπας Φραγκίσκος αλλά και οι Βατοπαιδινοί ταις του πλανεμένου και θεομπαίκτη τους Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού "τοις ρήμασιν πειθόμενοι" διαφημίζουν urbi et orbi και το τελευταίο ευρώ που προσφέρουν και το κάθε κατεψυγμένο κοτόπουλο που δίνουν.

Η χριστιανική φιλανθρωπία είναι γενναιόδωρη και γίνεται μυστικά και αν θέλει θα την φανερώσει ο Χριστός για την δόξα Του.

Θερμά και υικά συγχαίρουμε τον Σεβ. Πατρών για την αγάπη του για τον Χριστό και τον πάσχοντα συνάνθρωπο αλλά και τον υποδειγματικό χριστιανικό τρόπο που κάνει την ελεημοσύνη.

Μια μόνον θερμή παράκληση. Τον παρακαλούμε θερμά να μιλά και για θέματα πίστεως. Οι οικουμενιστικές ακροβασίες είναι καθημερινό φαινόμενο και πολλά διακυβεύονται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment