Tuesday, May 26, 2015

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ



ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα ανυπόκριτης χαράς οι απανταχού της γης πιστοί πληροφορήθηκαν ότι στις εκλογές για την Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έσπασε κυριολεκτικά τα μούτρα του. 

Δεν κατόρθωσε να εκλέξει τον ευνοούμενό του -τουτέστιν τον βαμμένο οικουμενιστή και νεωτεριστή επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο-, ο οποίος -ως μη όφειλε- προίσταται των Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και όχι απλά δεν κατόρθωσε να τον εκλέξει Μητροπολίτη, αλλά αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να μην εξευτελιστεί, ενώ ταυτόχρονα διέρρεε ότι δήθεν υποστήριζε την υποψηφιότητα του π. Ιουστίνου Μπαρδάκα. Είναι κατά τη λαική φράση "μανούλα" σ' αυτά ο Μακαριότατος.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον εψηφισμένο Θεοφιλέστατο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνο Μπαρδάκα για την εκλογή του. Του ευχόμαστε να αναδειχθεί φάρος Ορθοδοξίας, πολέμιος του Οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης και των νεωτερισμών. 

Αναμένουμε πολλά από τον π. Ιουστίνο. Όλοι μαρτυρούν ότι πρόκειται για αδιάβλητο κληρικό, ανιδιοτελή, ιεραποστολικό, με μεγάλες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, αντιοικουμενιστή, γνήσιο τέκνο του αείμνηστου αγωνιστή Μητροπολίτη Αυγουστίνου (Καντιώτη).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας δεν θα απογοητεύσει τους πιστούς με την διακονία του. Αναμένουμε προπαντός ότι θα συντάσσεται με τους παραδοσιακούς Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα πίστεως και ότι θα υψώνει το ανάστημά του εναντίον του Οικουμενισμού.

Η χαρά μας είναι εξίσου μεγάλη για την εκλογή του όντως ενάρετου, ασκητικού και παραδοσιακού Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φωκά ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Αν κάναμε λιγότερη αναφορά στο πρόσωπό του οφείλεται στο γεγονός ότι είχε τόσο ρεύμα υπέρ του στην Ιεραρχία ώστε η εκλογή του εθεωρείτο αείποτε βεβαία.

No comments:

Post a Comment