Sunday, May 24, 2015

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όσοι -κατά χρέος και κατά συνείδηση- πολεμούν τον οικουμενισμό, κινδυνεύουν -ως εικός- καταρχήν από τους Οικουμενιστές. Αφού ελέγχουν ανθρώπους που κρατούν τα ηνία της εξουσίας αναμενόμενο είναι να γίνονται αντικείμενο απειλών, εκβιασμών και διωγμού επειδή πονούν και διαμαρτύρονται για τη συγκρητιστική πλημμυρίδα των ημερών μας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ
________

Ένας άλλος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν όσοι πολεμούν τον Οικουμενισμό είναι να καταντήσουν απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα (όταν βαφτίζουν το σχίσμα αποτείχιση) σχισματικοί.

Η διακοπή του μνημοσύνου επισκόπου που κηρύσσει αιρέσεις είναι δυνητικό δικαίωμα των πιστών.

Άλλο διακοπή του μνημοσύνου όμως και άλλο οι αποτειχισθέντες να προσφεύγουν σε καθαιρεμένους κληρικούς και να πήζουν δικά τους θυσιαστήρια χωρίς την ευλογία του τοπικού ιεράρχη και να προβαίνουν ακόμη και σε ανυπόστατες χειροτονίες.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
________

Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος να δαιμονοποιούν τους πρωταγωνιστές του Οικουμενισμού. Να νομίζουν ότι ο οικουμενισμός είναι απόρροια αποκλειστικά κάποιων υπεροχικών προσώπων. Πρόκειται για αφελέστατη προσέγγιση που δείχνει τον βαθμό της αδυναμίας τους να αντιληφθούν ακόμη και τα πιο στοιχειώδη. 

Καμία αντίρρηση ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος λ.χ. διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικουμενιστική κίνηση σήμερα. Πλην όμως δεν είναι -και ούτε θα μπορούσε ποτέ να είναι- η πηγή του συγκρητιστικού κλίματος της εποχής μας. Υποτιμούν πολύ τον κίνδυνο από τον Οικουμενισμό όσοι σκέφτονται με τον παιδαριώδη αυτόν τρόπο.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
______

Ότι οι αντιοικουμενιστές υφίστανται διώξεις είναι τοις πάσιν γνωστό με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του π. Νικόλαου Μανώλη.

Ότι κάποιοι πατέρες και αδελφοί έπεσαν στο σχίσμα που βάφτισαν αποτείχιση όλοι το γνωρίζουμε.

Όπως γνωρίζουμε ότι από ορισμένους επιχειρείται η δαιμονοποίηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και αποδίδονται αφελώς αποκλειστικά στον Παναγιότατο οι οικουμενιστικές εκτροπές παρόλον ότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο Οικουμενισμός άρχισε πολύ πριν την άνοδο του κ. Βαρθολομαίου στον πατριαρχικό Θρόνο, όπως γνωρίζουμε ότι κορυφαίοι εκπρόσωποι άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών προβαίνουν σε ακόμη τολμηρότερα οικουμενιστικά βήματα από τον Παναγιότατο.

 ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΩΣ ΘΕΣΜΟΥ
________

Πρόσφατα, μετά την πλήρη επικράτηση του π. Βασίλειου Βολουδάκη στον “Ορθόδοξο Τύπο”, διαπιστώνουμε ότι εγκαινιάστηκε μια ευθεία επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δρομολογήθηκε η υπόσκαψή του ως θεσμού και μάλιστα, όχι λόγω των οικουμενιστικών ακροβασιών του Φαναρίου, αλλά λόγω των ιδεοληψιών του π. Βολουδάκη. Κι αυτά την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν και εκβιάζουν το Πατριαρχείο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το εξαφανίσουν από την Τουρκία.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ
______

Είναι φανερόν ότι έχουμε αδήριτη υποχρέωση να αγωνιζόμαστε εναντίον της αίρεσης του Οικουμενιμού. Αν δεν το κάνουμε θα δώσουμε λόγο στο Θεό γι’ αυτό.

Ταυτόχρονα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο: 
1.) Να γίνουμε σχισματικοί, 
2.) Να δαιμονοποιούμε συγκεκριμένους εκπροσώπους του Οικουμενισμού και να χάνουμε την ευρύτερη θέα των κινδύνων εξαιτίας του Οικουμενισμού.
3.) Να δηλώσουμε παρόν για τον έσχατο κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σαν θεσμός, όπως έχουμε χρέος σαν ορθόδοξοι και σαν Έλληνες.

No comments:

Post a Comment