Tuesday, September 24, 2013

ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡIΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΡIΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Νίκου Μαγγίνα:

«Το ότι η Θεολογική Σχολή παραμένει ακόμη κλειστή σημαίνει ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Τουρκία». Με τα λόγια αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης απάντησε στο σχετικό ερώτημα του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, κατά την υποδοχή του στο Φανάρι πριν λίγες ημέρες, για την πορεία του ζητήματος της Θεολογικής Σχολής.

«Είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερίας, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τωρα τελευταίως συζητείται πάλι μετ’ επιτάσεως ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επαναλειτουργια. Να ευχηθεί και ο Μακαριώτατος, αυτή τη φορά, να μη διαψευσθούν και πάλι οι ελπίδες μας», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.”

Μακάρι, Παναγιότατε, οι Τούρκοι να κάνουν αυτό το ελάχιστο που τόσο επίμονα αρνούνται να κάνουν για δεκαετίες. 

Οσο για το έλλειμμα δημοκρατίας στην Τουρκία ουδείς έτρεφε την παραμικρή αμφιβολία αλλά αντιλαμβανόμαστε πόση γενναιότητα χρειαζόταν εκ μέρους σας να το καταθέσετε δημόσια.

Μακάρι ο Αγιος Θεός να επιστεγάσει τους αγώνες σας για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και αυτό να είναι η αρχή για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων του εμπερίστατου Οικουμενικού Θρόνου.

No comments:

Post a Comment