Wednesday, September 4, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε διάψευση του Γραμματέα του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου “Αρχιεπισκόπου” Georg Ganswein ότι ο "Αγιότατος" παραιτήθηκε επειδή δήθεν είχε μυστικές εμπειρίες του Αγίου Πνεύματος.!!! Ακου Θεομπαιξίες!

Και τώρα; 

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, ρεπορτάζ που επιγράφει “Θαύμα του Βενέδικτου 16ου;”:

“Ζωηρή συζήτηση στην Ιταλία προκαλεί η ιστορία ενός 19χρονου αμερικανού φοιτητή που αποδίδει τη θεραπεία του από καρκίνο στον θώρακα στο γεγονός ότι τον άγγιξε ο εφησυχάζων πρώην Πάπας Ρώμης Βενέδικτος 16ος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa  ο Peter Srisch από τις ΗΠΑ στα 17 του χρόνια διαγνώστηκε να πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου στο θώρακα.

Ενώ υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπείες απευθύνθηκε στο ίδρυμα «Πες τη επιθυμία σου» και ζήτησε να συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο, κάτι που έγινε πραγματικότητα.

«Όταν του μίλησα μου έκανε εντύπωση ο ανθρωπισμός του. Για μένα ήταν εμπειρία ταπεινότητας» δήλωσε ο Peter Srisch περιγράφοντας τη συνάντησή του με τον Πάπα.

Στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας περιγράφεται και η σκηνή που χαρακτηρίζεται ως θαύμα από τον νεαρό. Ο Πάπας άκουσε τον Peter Srisch και τοποθέτησε το χέρι του στο σημείο του στήθους που βρισκόταν ο καρκινικός όγκος. «Δεν ήξερε που βρίσκεται ο καρκίνος, αλλά έβαλε στο σημείο το χέρι του» διηγείται η μητέρα του νεαρου.

Μετά από ένα χρόνο ο Peter Srisch θεραπεύθηκε πλήρως και τώρα στον δεύτερο χρόνο των πανεπιστημιακών του σπουδών δεν βλέπει την ώρα να χειροτονηθεί κληρικός.”

Αραγε, αφού πρόκειται για θαύμα, γιατί χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο να θεραπευθεί ο εν λόγω ασθενής και αφού συνέχισε τη θεραπεία που του όρισαν οι γιατροί του;

Ετσι έκανε ο Χριστός;

Ετσι έκαναν οι Προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη; 

Ετσι έκαναν οι Αγιοι; 

Εκαναν θαύματα θεραπείας που λειτουργούσαν ύστερα από ένα χρόνο;

Οπως ανέφερα και σε προοηγούμενο σχετικό άρθρο, ο Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος ήταν ένας μεσαιωνικός Πάπας ως προς τις αντιλήψεις και κάθε άλλο παρά είχε καθαρή τη φωλιά του από το σκάνδαλο της κάλυψης των παιδεραστών φραγκοπαπάδων. Τουλάχιστον όμως είχε μια σοβαρότητα και μια σεμνή και αξιοπρεπή παρουσία.

Τώρα τελευταία που άρχισε να βλέπει δήθεν μυστικές εμπειρίες του Θεού και να τελεί θαύματα που λειτουργούν ένα χρόνο αργότερα, η όλη παρουσία του θυμίζει Θεομπαιξία της ολκής του αείμνηστου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ο οποίος χρειάστηκε μια ώρα -όση δηλαδή χρειαζόταν για να γίνει η επέμβαση Θεομπαιξίας- για να χαμογελάσει από την αιωνιότητα.!!!

Ο Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος -ένας διακεκριμένος Ακαδημαικός θεολόγος του Παπισμού- έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει κάποια αξιοπρέπεια στη συνείδηση του κόσμου, ιδιαίτερα τώρα που οι νουνεχείς άνθρωποι παρακολουθούν με αηδία τους θεατρινισμούς του Πάπα Φραγκίσκου και κάνουν την αναπόφευκτη σύγκριση του εν ενεργεία και του Ομότιμου Πάπα. 

Απαραίτητη όμως προυπόθεση είναι να σταματήσουν να ακούγονται αυτές οι Θεομπαιξίες.

No comments:

Post a Comment