Thursday, September 26, 2013

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;




ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από το Skai.gr ότι:

“Ο Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος διέψευσε σήμερα ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στα πρώτα σχόλιά που κάνει μετά την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του επίτιμου πάπα περιέχονται σε μια 11σέλιδη επιστολή προς τον ιταλό συγγραφέα και μαθηματικό Πιερτζιόρτζιο Οντιφράντι, που έγραψε ένα βιβλίο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πριν την παραίτηση του Βενέδικτου.

«Για όσα αναφέρετε για την ηθική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς μπορώ μόνο, όπως γνωρίζετε, να την αναγνωρίσω με βαθιά θλίψη. Όμως δεν προσπάθησα ποτέ να συγκαλύψω αυτά τα πράγματα», αναφέρει ο επίτιμος πάπας.

Αποσπάσματα της επιστολής του επίτιμου πάπα δημοσιεύθηκαν με την άδειά του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica σήμερα.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ο πάπας Βενέδικτος απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς σε πρώτο πρόσωπο.

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά μετά την παραίτησή του επίτιμου πάπα που δημοσιεύθηκε κάτι που είπε ή έγραψε.”

Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ας προσπαθήσει ο Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια χωρίς να αρνείται αυτά που όλοι γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια.

Οχι μόνον ως Παπικός Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, αλλά και αργότερα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ως υπεύθυνος του "Τμήματος Πίστεως και Τάξεως" του Βατικανού, προσπάθησε με κάθε τρόπο να συγκαλύψει το σκάνδαλο της παιδοφιλίας των φραγκοπαπάδων. 

Νωπή, άλλωστε, είναι στη μνήμη όλων μας η επίθεση που έκανε στα ΜΜΕ μόλις φανερώθηκε στο σκάνδαλο.

Αρα προς τι η προσπάθεια να αρνηθεί αυτό που όλοι ξέρουν ότι είναι αλήθεια;

Θα είχε να κερδίσει πολύ περισσότερα σαν άνθρωπος και σαν χριστιανός -αιρετικός έστω- ο Ομότιμος Πάπας Βενέδικτος αν έλεγε παλικαρίσια:

Αμάρτησα, ηνόμησα, ζητώ συγγνώμη και ελπίζω και προσεύχομαι για το έλεος του Κυρίου.

Ολα τα άλλα αντί να βοηθήσουν την αξιοπρέπεια και αντί να διασφαλίζουν την υστεροφημία του την κηλιδώνουν ακόμη περισσότερο.

Πολλώ μάλλον θα εκτιμούσαμε δεόντως μια τέτοια χειρονομία του Ομότιμου Πάπα Βενέδικτου επειδή όλοι νιώθουμε αηδιασμένοι με τους θεατρινισμούς του Ιησουίτη Πάπα Μπεργκόλιο που τον διαδέχθηκε στο Θρόνο.

No comments:

Post a Comment