Wednesday, September 4, 2013

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (FOR A CHANGE!) ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ”!



ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (FOR A CHANGE!) ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ”!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Τι ήθελα, ο δυστυχής, να ανοίξω το στόμα μου και να πω ότι την γλυτώσαμε από τα “Νεωκορικά” άρθρα και τα SMS του Θεοφιλέστατου;

Αυτό ήταν! Μόλις το είδε άρχισε να γράφει το ένα άρθρο μετά το άλλο.

Ιδού τι λέγει στο νέο άρθρο του που δημοσίευσε στη Romfea.gr:

“Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στα πλήθη η πρόθεσή μου να κάνω δεύτερη δουλειά ως ταξιτζής. Το τηλέφωνο μου από τότε χτυπάει ασταμάτητα.

Μητροπολίτες, Πρωτοσύγκελλοι και πολλοί ακόμη θέλουν να τους μεταφέρω από εδώ και από εκεί. Δεν είναι τόσο το ότι είμαι καλός οδηγός. Ξέρουν όμως πως δεν κρατιέμαι και στη διαδρομή θα τους πιάσω την κουβέντα και όλο και κάτι θα μάθουν κι από εμένα.

Σήμερα το πρωί ανέλαβα και την πρώτη μου διπλή κούρσα. "Νεωκόρε θα πας στην Άμφισσα να παραλάβεις τον Μητροπολίτη για να τον πας στον Αρχιεπίσκοπο για να τα πούνε".

Ξεκίνησα και εγώ για τη Μητρόπολη Φωκίδος. Το ραντεβού ήταν πολύ πρωινό. Είχαμε δρόμο για την Αθήνα και είπα να μη στήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο.

Έφτασα στην ώρα μου και περίμενα στωικά να κατεβάσουν τον Μητροπολίτη για να φύγουμε. Μία ώρα. Δύο ώρες. Τίποτα.

Σκέφτηκα πως όσο καθυστερεί τόσο υπέρ μου είναι, αφού έτσι γράφει το κοντέρ και τα μητροπολιτικά ναύλα θα ήταν παχυλά.

Μετά τις τρεις ώρες άρχισα να ανησυχώ. Αρχιεπίσκοπος μας περίμενε κι ο Μητροπολίτης άφαντος! Χτυπούσα κουδούνια κι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Όλα κλειδαμπαρωμένα στη Μητρόπολη. Σαν να τον είχαν εξαφανίσει από προσώπου γης και να τον είχαν κλειδαμπαρώσει στα υπόγεια του επισκοπείου.

Ποιος δεν ήθελε να γίνει αυτή η συνάντηση; Τσάμπα οι βενζίνες. Εγώ πάντως τον λογαριασμό θα τον στείλω με συστημένη.”

Αυτή τη φορά πάντως καταλάβαμε τι θέλει να πει ο κ. "Νεωκόρος" μας. Δεν θέλουμε κρυπτογράφο.

Πήγε, λέγει, στη Φωκίδα να βρεί τον επιχώριο Μητροπολίτη για να τον μεταφέρει να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο και οι συνεργάτες του τον έκρυβαν για να μην τον δει ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας και ο Μακαριότατος.

Φαίνεται ότι ο Σεβασμιότατος Φωκίδος κ. Αθηναγόρας βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης άνοιας. 

Ασφαλώς, έχει την πλήρη συμπάθειά μας και τις προσευχές μας, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κρύβεται το πρόβλημα.

Αν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του πρέπει να κηρυχθεί κενός ο θρόνος και να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης, που θα μπορεί να ποιμάνει το λαό του Θεού.

Εμείς ένα ελπίζουμε Θεοφιλέστατε κ. “Νεωκόρε” μας.

Δεν έχουμε πρόβλημα ποιος θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. 

Ενα μόνο ζητούμε: Να εκλεγεί άνθρωπος με φόβο Θεού.

Και στο μεταξύ επειδή είναι προφανές ότι μεθοδεύεται να κηρυχθούν πολλοί θρόνοι κενοί ελπίζουμε ότι οι όλοι οι δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου -συμπεριλαμβανομένης και της υμετέρας Ελβετοφρουρικής και ταυρομαχικής Θεοφιλίας- δεν θα προωθούν διαβεβλημένα πρόσωπα και οικουμενιστές και νεωτεριστές κληρικούς για να εξασφαλίσουν κουκιά για την εκλογή τους, αλλά θα φροντίζουν να εκλέγονται στους κενούς Θρόνους κληρικοί αφιλοχρήματοι, ηθικοί, παραδοσιακοί, με ορθόδοξο φρόνημα και με φόβο Θεού.

Δόξα σοι ο Θεός!

Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει εκατοντάδες (επαναλαμβάνω εκατοντάδες) άγαμους κληρικούς διαμάντια και από αυτούς πρέπει να εκλέγει τους επισκόπους της και όχι να χειροτονεί κληρικούς που θα σκανδαλίζουν τον κόσμο και θα εκκοσμικεύουν την Εκκλησία.

Και για να τα λέμε τα πράγματα πιο καθαρά. 

Επειδή, Θεοφιλέστατε, όχι απλά είστε δελφίνος του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, αλλά ο επικρατέστερος δελφίνος του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, σας παρακαλούμε θερμά στις εκλογές για την ανάδειξη Μητροπολιτών να μην έχετε μόνον έγνοια πώς να αυξήσετε τα κουκιά σας αλλά πώς να πληρώσετε τους Θρόνους με αγίους κληρικούς. 

2 comments:

  1. Κε. Τελεβάντε, νομίζω ότι βιάζεστε πάααρα πολύ.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΙ;

    ΟΥΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ.

    ΑΛΛΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.


    ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΣΗΟΥΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ.

    ReplyDelete