Thursday, September 12, 2013

ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ



ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Σε ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Δόγμα", για τον αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα σχολεία, αναφέρεται ότι ο Μακαριότατος σε μια σπανιότατη κρίση ειλικρινείας ανέφερε: 

«Κοιτάξτε μη μας ακολουθήσετε, γιατί εμείς πολλές φορές πήραμε τον στραβό δρόμο και είχαμε στραβά αποτελέσματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων που επισκέφθηκε."

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Μακαριότατο για την ειλικρίνεια που είχε να ομολογήσει ότι πήρε στραβό δρόμο, αλλά αυτό δεν αρκεί. 

Οποιος αναγνωρίζει ότι πήρε στραβό δρόμο μετανοεί, αλλάζει ριζικά ζωή. 

Ετσι, αν ο Μακαριότατος θέλει να γίνει -έστω και εξ αποστάσεως-πιστευτός γι’ αυτά που λέγει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί από το Θρόνο του -ούτως ή άλλως δεν επαρκεί για την επιτέλεση των καθηκόντων του λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- και να αποσυρθεί στα Οινόφυτα.


Αν πάλιν επιλέξει να παραμείνει στο Θρόνο οφείλει πάραυτα και αμελλητί να καταγγείλει σε Συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση τους Σεβ. Μεσσηνίας για τις αιρέσεις που διατυπώνει και τον Σεβ. Ιλίου επειδή προσκάλεσε καρδινάλιους να τελέσουν οικουμενιστικό εσπερινό και εξανάγκασε τους ιερείς της Μητροπόλεως του να συμμετάσχουν στην ιεροσυλία.

Παράλληλα οίκοθεν νοείται ότι ανυπερθέτως επιβάλλεται να αντικαταστήσει τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και να  διορίσει στη θέση του άνθρωπο που σέβεται την πίστη μας.

No comments:

Post a Comment