Tuesday, September 10, 2013

Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΝΑΞΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ



Ο ΠΑΠΙΚΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΝΑΞΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ διαβάσαμε τις επιστολές, που έστειλε στον πρόεδρο Μπους και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες, το 1983, ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου κ. Νικόλαος, για να συμβάλει στην αποτροπή της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ και άλλων χωρών εναντίον του Ιράκ.

Ως γνωστόν το ίδιο έπραξαν πολλοί άλλοι ηγέτες χριστιανικών Ομολογιών και πολλοί ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

Ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου όμως -όπως ακριβώς όλος ο κόσμος-, γνωρίζει ότι τελικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν την επίθεση παρά τις εκκλήσεις των θρησκευτικών ηγετών.

Αλλά και πριν την ανάγνωση των επιστολών του εκλαμπρότατου κ. Νικόλαου, ουδέποτε πιστεύαμε κάτι διαφορετικό για τις προθέσεις του Βατικανού για τη Μέση Ανατολή. 

Είναι προφανές ότι το Βατικανό -κηδόμενο των εκατομμυρίων πιστών που έχει στη Μέση Ανατολή-, δεν επεδίωκε να χάσουν την εξουσία τα κοσμικά καθεστώτα που κυβερνούσαν την περιοχή για να υποβοηθήσει την εγκαθίδρυση ισλαμικών καθεστώτων.

Το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι Διαθρησκειακοί και Δια-Ομολογιακοί Διάλογοι, αφού - όπως έμμεσα παραδέχεται ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος- ουδεμία απήχηση έχουν διαχρονικά οι εκκλήσεις των θρησκευτικών ηγετών προς τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου.

Η δημοσίευση των επιστολών του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Νάξου την παραμονή του πολέμου εναντίον του Ιράκ το 1983, υπογραμμίζει την απαξίωση του Οικουμενισμού και την αναποτελεσματικότητα των Διαλόγων.

“Εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται.”

Αυτό δεν λέμε φορτικά τόσο καιρό; 

Αυτό δεν προσπαθούμε να πείσουμε τους Οικουμενιστές δεκαετίες τώρα;

Σταματήστε τις δημόσιες σχέσεις για να επιτύχετε άπιαστους εγκόσμιους στόχους και αρχίστε -καθώς έχετε χρέος- Θεολογικούς διαλόγους για να φανερώσετε την αλήθεια της Ορθοδοξίας και τις πλάνες των αιρέσεων και των άλλων θρησκειών.

Τόσον ο Πάπας Φραγκίσκος όσον και πολλοί Ορθοδοξοι Πατριάρχες και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, προσπαθούν και τώρα να αποσοβήσουν την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Δυστυχώς! Είναι όλοι ανίσχυροι να πετύχουν το παραμικρό.

Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, άλλα κριτήρια έχουν και δεν επηρεάζονται ποσώς από τις επιθυμίες των θρησκευτικών ηγετών. 

Αν τελικά δεν πραγματοποιηθεί η στρατιωτική επέμβαση δεν θα είναι επειδή το ζήτησαν οι θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά εξαιτίας της παρέμβασης της Ρωσίας και του φόβου των ΗΠΑ ότι είναι ενδεχόμενο να υπάρξει ανεξέλεγκτη ανάφλεξη στην περιοχή. 

No comments:

Post a Comment