Sunday, September 22, 2013

ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ



ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στην enet.gr:   

"Η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα ήταν εκείνη των Αρμενίων" ήταν η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία όμως δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την Αγκυρα. 

Αμέσως προέβη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε διάβημα διαμαρτυρίας, «εκφράζοντας την απογοήτευσή της» για την εξέλιξη αυτή. Αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος υπέπεσε σε...αυτό το «αμάρτημα».

Οταν ήταν ακόμη επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στο Μπουένος Αϊρες, το 2006, είχε καλέσει την Τουρκία να αναγνωρίσει τη «γενοκτονία των Αρμενίων ως το μεγαλύτερο έγκλημα που διεπράχθη κατά την Οθωμανική περίοδο κατά του λαού αυτού, αλλά και κατά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Μάλιστα τώρα έγινε γνωστό πως το Βατικανό σκοπεύει να «ανοίξει» τα ιστορικά αρχεία του, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα αυτό.

Μην ανοίξει και ο ασκός του Αιόλου μαζί με αυτό.” 

Ποιος θα το έλεγε;! Ο Πάπας Φραγκίσκος κατόρθωσε να πει κάτι σωστό (for a change)!!!

Πολύ ωραία τα λέτε, Αγιότατε, για τη γενοκτονία των Αρμενίων! 

Αντε με το καλό να φωτίσει ο Θεός την Αγιότητά σας να μιλήσει με την ίδια σαφήνεια για την γενοκτονία των Ποντίων, για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τα άλλα δίκαια του Οικουμενικού Θρόνου που καταπατούν ασύστολα οι Τούρκοι.

No comments:

Post a Comment