Friday, September 6, 2013

ΠΛΗΡΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



ΠΛΗΡΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!
ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο kerdos.gr:

“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του πάπα Φραγκίσκου να αφιερωθεί η αυριανή ημέρα σε προσευχή και νηστεία υπέρ της ειρήνης στην Συρία και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων, στηρίζουν την κίνηση του ποντίφικα ο μουφτής της Δαμασκού, ο ραβίνος της Ρώμης Ρικάρντο Ντι Σένι, οι ισλαμικές κοινότητες Ιταλίας, η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού.

Η προσευχή των καθολικών πιστών προγραμματίζεται να αρχίσει αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την συμμετοχή του ίδιου του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο ποντίφικας έχει υπογραμμίσει ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεπερνά τα όρια του Καθολικισμού και απευθύνεται σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, που επιθυμούν να μπορέσει να διαφυλαχθεί η ειρήνη στην Μέση Ανατολή.”

Στη Romfea.gr διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ:

“Να προσευχηθούν για την ειρήνη κάλεσε Ιεράρχες, Ιερείς, μοναχούς, μοναχές και όλους τους πιστούς, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

"Καλώ όλους να προσευχηθείτε για την ειρήνη, αλλά και όσους βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ στην επιστολή του.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Την Κυριακή να προσευχηθούμε ιδιαίτερα για την ειρήνη στην Συρία, την Αίγυπτο και όλες τις περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπου εκεί οι αδελφοί μας Χριστιανοί είναι θύματα καταπίεσης και βίας."

Αν απέδειξαν κάτι οι παρεμβάσεις των θρησκευτικών ηγετών για τον επικείμενο πόλεμο στη Συρία είναι ότι ο Οικουμενισμός είναι ανίσχυρο εργαλείο για να κάνει αποτελεσματικές ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Δεν διαμφισβητώ ότι ο Πάπας Φραγκίσκος -και φυσικά όλοι οι Ορθόδοξοι Εκκλησιαστικοί ηγέτες- είναι ειλικρινείς όταν προσεύχονται και κάνουν δηλώσεις για την ανάγκη να μη διεξαχθεί στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία εκ μέρους των ΗΠΑ. 

Γνωρίζουν ότι, αν η επιχείρηση αυτή είναι αποτελεσματική, τότε το τέλος των χριστιανών της Συρίας -ασχέτως δόγματος- είναι τραγικά προδιεγραμμένο.

Πλην όμως είναι διαφορετικό τι θέλουν και γιατί προσεύχονται οι θρησκευτικοί ηγέτες και εντελώς διαφορετικό τι μπορούν να πετύχουν.

Και η οδυνηρή αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. 

Ουδείς ενδιαφέρεται τι θέλει ο Πάπας ή ο Οικουμενικός Πατριάρχης ή ο Πατριάρχης Ρωσίας ή ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Αλλα δεδομένα μετρούν όταν τα κέντρα αποφάσεων κρίνουν την τύχη του κόσμου.

Γι’ αυτό δεν θα κουραστούμε να λέμε -σε όλους τους τόνους- στους Οικουμενιστές:

Αν οι διάλογοι σκοπό έχουν να βοηθήσουν τις εμπερίστατες Ορθόδοξες Εκκλησίες τότε δεν έχουν κανένα νόημα.

Οσοι ακόμη αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να ακούσουν τι λένε στην Ανακοίνωσή τους οι “επίσκοποι” των Παπικών στην Ελλάδα:

“Η διεθνής κοινότητα οφείλει, χωρίς δισταγμούς, να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προωθήσει πρωτοβουλίες ειρήνευσης. Η χρήση βίας δεν φέρνει ειρήνη.

Ο πόλεμος φέρνει πόλεμο. Ποτέ πια πόλεμος ! Ποτέ πια πόλεμος !” (Πάπας Φραγκίσκος Α΄).

Η Καθολική Εκκλησία, δια του ανώτατου ποιμενάρχη της αλλά και με πρωτοβουλίες των τοπικών εκκλησιών, προσπαθεί να αποτρέψει την επέκταση του πολέμου στη Συρία.

Ελπίζοντας, αυτή τη φορά, ότι δεν θα αγνοηθούν οι εκκλήσεις της όπως είχε γίνει με τις εκκλήσεις του Πάπα Ιωάννη – Παύλου Β΄ για την αποτροπή του πολέμου στο Ιρακ. 

Η Εκκλησία έχει ηθική δύναμη, όχι όπλα. Γι’ αυτό και ο Ποντίφικας κάλεσε τους καθολικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο σε νηστεία και προσευχή την 7η Σεπτεμβρίου για την ειρήνη στη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή.

Η Καθολική Εκκλησία δεν είναι τώρα που ασχολείται για πρώτη φορά με τις από πολλών μηνών πολεμικές συγκρούσεις στην πολύπαθη χώρα που έχουν ήδη στοιχίσει 100.000 ανθρώπινες ζωές. Όπως και οι άλλες χριστιανικές εκκλησίες απευθύνει εκκλήσεις από την αρχή του πολέμου, χωρίς αποτέλεσμα.

Η φρίκη που προξενήθηκε παγκόσμια από την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι δικαιολογημένη. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου και οι υπεύθυνοι πρέπει να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Αλλά πρέπει να υπάρξει έρευνα από ανεξάρτητες οργανώσεις που να τεκμηριώσει, πέρα πάσης αμφιβολίας, ποιος ευθύνεται.

Η επίλυση του προβλήματος στη Συρία πρέπει να γίνει με διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών.

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ειλικρινείς από ότι είναι στην Ανακοίνωσή τους οι Παπικοί “επίσκοποι” της Ελλάδας.

Δεν έχει, λέγουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια, δύναμη ο Πάπας Φραγκίσκος κοσμική για να αποτρέψει την επέμβαση στη Συρία όπως δεν την είχε ο προκάτοχός του Πάπας Βοιτύλας για να αποτρέψει τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ευχολόγια, λοιπόν, στέλλουν οι Παπικοί ανάλογης αξίας -γράφε απαξίας- που στέλλουν και οι δικοί μας ιεράρχες.

Αρα;

Πώς βοηθά ο Οικουμενισμός την επιβίωση των Ορθοδόξων Εκκλησιών;

Προφανώς καθόλου δεν βοηθά.

Επομένως; 

Γιατί γίνονται οι αβαρίες σε θέματα πίστεως και γιατί καταπατούνται οι Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων;

No comments:

Post a Comment