Saturday, July 27, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΙΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΒΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ!



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΙΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΒΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι η τακτική του Πάπα Φραγκίσκου τελικά θα κατέληγε σε μπούμερανγκ κατά του Παπισμού, αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα παρουσιαζόταν τόσο γυμνός ο βασιλιάς του Βατικανού στο Ρίο.

Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στη Βραζιλία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ιεραποστολικής περιοδείας ενός τηλεβαγγελιστή.! 

Σκέτη σαπουνόπερα.!!! 

Χρησιμοποιεί τσιτάτα που χρησιμιποιούσαν οι Μαοικοί “ερυθροφρουροί” κατά την πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα.!!! 

“Θέλω να τα κάνετε όλα άνω κάτω”, είπε στους νέους ο Πάπας Φραγκίσκος. 

“Είμαι εναντίον του κληρικαλισμού”, ισχυρίστηκε!!!

Αλλά δεν είναι ο ίδιος που ανατρέπει παραδόσεις αιώνων στον Παπισμό μόνον και μόνον επειδή συνιστά την ενσάρκωση του κληρικαλισμού;

Δεν είναι ο ίδιος που - πριν λίγες μέρες - ισχυρίστηκε ότι δεν ακούει κανένα στο Βατικανό;!!!

Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα “μισσιοναρισμού” μεταξύ των Παπικών νέων ανάλογου του προσηλυτιστικού ζήλου που χαρακτηρίζει τους "Ευαγγελικούς" Προτεστάντες, Πεντηκοστιανούς κτλ..

Ηδη ορισμένα ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν “Πριγκίπισσα Νταιάνα του Βατικανού”.

Τους θυμίζει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, η οποία έτρεχε σε ασθενείς και περιφρονημένους για να αυξήσει το κύρος της και για να προκαλέσει τη συμπάθεια και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον εαυτόν της.

Αλλά επιτέλους! 

Η Νταιάνα ήταν μια πριγκίπισσα, που την απατούσε ο άντρας της και νόμιζε ότι με αυτές τις ενέργειες θα αποκτούσε τον τίτλο της “αδικημένης πριγκίπισσας”. "Της Σταχτοπούτας" του 20ού αιώνα.

Πίστευε ότι, αν περνούσε από καμιά δεκαριά κρεβάτια και αν παρίστανε την φλογερή γαλαζοαίματη φιλάνθρωπο, θα προκαλούσε τη διεθνή συμπάθεια και τον θαυμασμό προς το πρόσωπό της.

Αλλά ο Pontifex Maximus;!!! 

Να υιοθετεί τις πρακτικές των τηλεβαγγελιστών και της απατημένης πριγκίπισσας;!!! 

Πολύ δεν πάει;!!!

Είναι φανερόν ότι η τακτική του Πάπα Φραγκίσκου θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση τον Παπισμό.

Το Βατικανό - πέραν από τα ιστορικά λάθη του -, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως σφηκοφωλιά εγκλήματος, ως κέντρο ξεπλύματος του μαύρου χρήματος της μαφίας και ως προαγωγός της παιδεραστίας.

Τώρα ο Πάπας Φραγκίσκος, που συμπεριφέρεται ως ροκ-σταρ, ως πριγκίπισσα Νταιάνα, ως "Ρομπέν του Βατικανού" και ως Μαοικός επαναστάτης του “γλυκού νερού”, θα φαιδροποιήσει το Βατικανό πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν ακόμη και οι χειρότεροι εχθροί του Παπισμού.

Οι γελοιωδίες που λέγει και κάνει τις τελευταίες μέρες στο Ρίο εξανάγκασαν ήδη τον Πάπα Φραγκίσκο να απολογηθεί στους τοπικούς επισκόπους. 

Αν νομίζει ότι με τέτοιες σαπουνόφουσκες επικοινωνισμών μπορεί να ανακόψει την πλημμυρίδα των "Ευαγγελικών" Προτεσταντών, "πλανάται πλάνην οικτράν"

Αλλο να ξεφαντώνουν οι νέοι στο Ρίο για το μούντιαλ, για τον Πάπα Φραγκίσκο, για τους  Ρόλλινγ-στόουνς ή για το καρναβάλι του Ρίου και άλλο οι Παπικοί να μετατραπούν σε "Ευαγγελικούς" Προτεστάντες, επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει περιοδεία ροκ-σταρ στη Βραζιλία.

Αυτή τη στιγμή ο Πάπας πετά απανωτά λεκτικά πυροτεχνήματα ο απόηχος των οποίων θα διαρκέσει ελάχιστα και δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το μόνο που θα απομείνει από το παπικό ταξίδι στη Βραζιλία είναι η ανάμνηση ενός άλλου τύπου καρνάβαλου ή πανηγυρισμών για την κατάκτηση του μούντιαλ.

Παράλληλα θα αυξάνονται μεταξύ πολλών Παπικών πιστών οι αμφιβολίες, αλλά και οι αντιδράσεις για τα επικοινωνιακά τρύκ της “Νταιάνας του Βατικανού” , όπως χαρακτήρισε ήδη τον Πάπα Φραγκίσκο ο διεθνής τύπος.

Με αυτά τα δεδομένα αφήνω στους καλούς αναγνώστες την εξαγωγή του συμπεράσματος αν ο διάλογος της Ορθοδοξίας με τον Βατικανό και τον Πάπα Φραγκίσκο έχει την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας...

No comments:

Post a Comment