Tuesday, July 30, 2013

ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ...




"ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ..."

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Τη σημασία της ταπεινότητας μεταξύ των ανθρώπων επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, όπου παρευρέθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ακόμα και ο Πάπας εξομολογείται», είπε ενώπιον 12 προσκυνητών με τους οποίους μοιράστηκε το μεσημεριανό του γεύμα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τις δηλώσεις του 34χρονου Πολ Γκαρσία, ο οποίος ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ο ποντίφικας συμβούλεψε τους νεαρούς Καθολικούς να έχουν «κάποιον πνευματικό σύμβουλο», είπε ο Γκαρσία. «Ο Πάπας μας είπε ότι δεν είμαστε νησιά. Είμαστε μια κοινότητα και δεν μπορούμε να διασχίσουμε το μονοπάτι της ζωής μόνοι μας», δήλωσε στο Ρόιτερς.

«Μας είπε: Μη νομίζετε ότι ο Πάπας τα ξέρει όλα και δεν έχει ανάγκη από κανέναν. Ακόμα και ο Πάπας εξομολογείται», ανέφερε ο Γκαρσία.

Άλλοι συμμετέχοντες στο γεύμα δήλωσαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος τους συμβούλεψε πως δεν πρέπει να προσεύχονται διαρκώς αλλά να αποτελούν «ζωντανούς μάρτυρες» της πίστης τους.

Στο γεύμα συμμετείχαν προσκυνητές από την πατρίδα του Πάπα, Αργεντινή, καθώς και από άλλες χώρες.”

Οι θεατρινισμοί και οι επικοινωνισμοί του Αγιότατου δεν έχουν τέλος.

Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι "γλώσσα λανθάνουσα" λέγει την αλήθεια.

Εχει ανάγκη εξομολογήσεως, λέγει ο Πάπας. 

Ουδεμία περί τούτου αμφιβολία, Αγιότατε. 

Εχετε όμως πρωτίστως ανάγκη μετανοίας και αποκήρυξης των αιρέσεων που πρεσβεύετε και επείγουσα ανάγκη να βαφτιστείτε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή "το γε νυν έχον" είστε αβάπτιστος, καθότι το βάπτισμα των Λατίνων, όπως μας διδάσκει ο μεγαλύτερος Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες, Οσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, είναι “μίασμα” και όχι βάφτισμα.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτή η αλήθεια που ομολογείται ανεπιγνώστως στην ανταπόκριση.

Ο Πάπας δεν τα ξέρει όλα, ομολογεί ο κ. Γκαρσία.

We know that much, φίλε.!

Για πές μας, λοιπόν, τώρα: Αφού δεν τα ξέρει όλα τι σόι αλάθητος είναι;

No comments:

Post a Comment