Friday, July 19, 2013

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΔΟΞΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΔΟΞΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Περίπου 400 χιλιάδες προσκυνητές θα μεταβούν στη Μόσχα, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού για να προσκυνήσουν το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα.

Ο Σταυρός σήμερα θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, όπου θα πραγματοποιηθεί λαμπρή υποδοχή από κλήρο και λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του μεγάλου αριθμού των προσκυνητών η Εκκλησία της Ρωσίας, προσέλαβε πάνω από 50 εθελοντές.

Οι εθελοντές θα παρακολουθούν την ουρά χιλιομέτρων που θα δημιουργήσουν οι πιστοί, θα μοιράζουν νερό, και αν χρειάστει θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.”

Ο ομόδοξος Ρωσικός λαός εκδηλώνει την ευσέβεια του αυθόρμητα. 

Εκατομμύρια προσέρχονται για να προσκυνήσουν τον σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα που περιοδεύει αυτές τις μέρες στη Ρωσία.

Ο κόσμος περιμένει στην ουρά για πολλές ώρες -όπως δείχνει η φωτογραφία της ανάρτησης - και υπάρχουν πολλοί που τελικά δεν μπορούν να προσκυνήσουν τον σταυρό επειδή σε καθορισμένη ώρα πρέπει να αναχωρήσει για άλλη πόλη και αρκούνται να τον δουν από απόσταση να κάνουν τον σταυρό τους και να πάρουν την ευλογία του.

Τώρα μαθαίνουμε ότι εκτός από τους κατοίκους της Μόσχας 400,000 πιστοί από άλλα μέρη θα μεταβούν στη Ρωσική πρωτεύουσα για να προσκυνήσουν τον σταυρό Χ του ψαρά της Γαλιλαίας Ανδρέα, που πρώτος - μαζί με τον αδελφό του Πέτρο - κλήθηκαν από τον Κύριο για να γίνουν αλιείς ανθρώπων.

Ιδού ότι - για μια ακόμη φορά - επαληθεύεται η υπόσχεση του Κυρίου. 

Οχι μόνον εν ζωή ο Απόστολος Ανδρέας έγινε αλιεύς ανθρώπων, αλλά και τώρα δυο χιλιάδες χρόνια αργότερα, ο κόσμος εκδηλώνει την ευσέβειά του στα λείψανα του σταυρού Χ που σταυρώθηκε ο Πρωτόκλητος.

Οντως! Αληθινός ο Θεός των χριστιανών.

No comments:

Post a Comment