Sunday, July 14, 2013

ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε το "λαμπρό συλλείτουργο" με τον "διαιρέτη της Εκκλησίας" και τον αρχηγέτη της "λειτουργικής αναγεννήσεως", Σεβασμιότατε Πειραιώς, που πραγματοποιήσατε χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Καρέα;

Μήπως αυτοί που σας κατηγορούν για αστάθεια, διγλωσσία και αφερεγγυότητα έχουν δίκαιο;

Τη μια μέρα, όσοι πολεμούν τον Οικουμενισμό, συνέρχονται και εκδίδουν Ανακοίνωση και σας παρουσιάζουν ως συνεχιστή των Ομολογητών Επισκόπων της Εκκλησίας και δέχονται απανωτά δηλητηριώδη κτυπήματα από τους Οικουμενιστές για την υποστήριξη που σας παρέχουν.

Και εσείς; 

Λίγες μέρες αργότερα - την ίδια μέρα που ο π. Θεόδωρος Ζήσης έκανε ομιλία για να αναλύσει με τον πιο επαινετικό τρόπο το υπόμνημά που υπογράψατε προς τον Παναγιότατο - μεταβήκατε στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής για να προστείτε Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτουργήσατε με τον αρχηγό της λεγόμενης "λειτουργικής αναγέννησης", π. Πουρτσουκλή, αλλά και τον "διαιρέτη της Εκκλησίας", κ. Σαββάτο, ο οποίος έκανε και το κήρυγμα! 

Οντως!
 
Το κατάλληλο πρόσωπο για να μιλήσει για την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων.! 

Ας αφήσει τα κηρύγματα για τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων - με τους οποίους ως γνωστόν δεν έχει αγαθές σχέσεις - και ας εντατικοποιήσει τα μαθήματα της Γαλλικής - με το δάσκαλο της Γαλλικής που προσέλαβε - για να είναι έτοιμος για τη μετάθεση των ονείρων του ο κ. Σαββάτος.

Αγιε Πειραιώς!

Ελπίζω να μη θέλετε να σας συγχαρώ θερμά για τη νέα σας επίδοση.

Because if you do, your Eminence, it will never happen!

Με συγχωρείτε, Σεβασμιότατε, αλλά η συμπεριφορά σας δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί με τίποτα, επειδή αυτό ακριβώς κάνετε πάντοτε με αποφευκτέα συνέπεια παρά τα καταιγιστικά πυρά που δικαίως δέχεστε από πολλούς.

Οποτε κάνετε ορθόδοξη ομολογία την επομένη - ή το πολύ τη μεθεπομένη - συναγελάζεστε με Οικουμενιστές και νεωτεριστές κληρικούς, αυτούς ακριβώς που δακτυλοδείξατε λίγες μέρες πριν ως ένοχους των κακοδοξιών.

"Απορώ και εξίσταμαι και τον νουν καταπλήττομαι" για ποιο λόγο μπαίνουν στον κόπο οι Οικουμενιστές να σας χτυπήσουν.

Τα καταφέρνετε τόσο καλά να αυτοακυρώνετε ότι καλό κάνετε ώστε παρέλκει κάθε πολεμική εναντίον σας.

Και ούτε αντιληφθήκαμε, Σεβασμιότατε Πειραιώς, τη ρήση του Σεβ. κ. Πουρτσουκλή ότι οι τρεις σας συνδέεστε με πνευματικό δεσμό. 

Δηλαδή; 

Ποια πνευματικότητα έχει ο Μεσσηνίας ή ο Καισαριανής ώστε να συνδέεται κανείς μαζί τους πνευματικά;

Είχατε τον ίδιο πνευματικό μήπως;

Μόνον επειδή προώθησε για επισκοποίηση τον Κοζάνης Παύλο, Σεβασμιότατε, ο Σεβ. κ. Δανιήλ είναι άξιος καθαιρέσεως. 

Αν σ’ αυτό συνυπολογίσει κανείς τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε για τη λεγόμενη “λειτουργική αναγέννηση” - ένα Νεοβαρλααμικό Προτεσταντικό εξάμβλωμα - η καθαίρεση δεν είναι αρκετή για να ξεπλύνει τα ανομήματά του κατά της Εκκλησίας.

Το μόνον που είναι καλός ο Σεβ. κ. Πουρτσουκλής είναι να καταδιώκει ευλαβείς κληρικούς και να πιέζει τη Σύνοδο για να λαμβάνει αποφάσεις για το ποιος προίσταται των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων.!!!

Ακου ματαιοδοξία και κουφότητα!

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, ότι ένας επίσκοπος που έχει αυτή τη νοοτροπία προώθησε τον Κοζάνης.

Οσο για τον κ. Σαββάτο φτωχή η ανθρώπινη γλώσσα για να περιγράψει τα εξαίσια των θαυμασίων του. 

Αποτελεί πραγματικό όνειδος για την Εκκλησία της Ελλάδας επειδή η ιεραρχία δεν καθαίρεσε τον όντως κακόδοξο αυτό επίσκοπο.

Ο Παναγιότατος πρέπει ειλικρινά να ντρέπεται επειδή ετοιμάζεται να ανυψώσει σε Μητροπολίτη Γαλλίας τον λυκοποιμένα της Μεσσηνίας.

Δεν φτάνει που δεν καθαίρεσε τον Αυστραλίας Στυλιανό ο Παναγιότατος τώρα θα περιβάλει τον λυκοποιμένα της Μεσσηνίας με ιδιαίτερη τιμή.

Ντροπή Παναγιότατε!

Εχω πολύ περισσότερα να σας πω, Σεβασμιότατε Πειραιώς, αλλά επειδή κήδομαι του γεγονότος ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει - έστω και με σας - την ομολογία της πίστεως, σταματώ εδώ.

No comments:

Post a Comment