Monday, July 15, 2013

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Παραθέτουμε απόσπασμα του κειμένου της “Σύναξης των ιερέων και μοναχών”, που αναφέρεται στην ανάγκη το Αγιον Ορος να υψώσει τη φωνή του για να ελέγξει τα οικουμενιστικά ατοπήματα πολλών ταγών της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου:

Αναφέρει το κείμενο:

“Ζητοῦμε ὅλοι τὶς προσευχὲς τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων, γιὰ νὰ παύσει ὁ σάλος μέσα στὴν Ἐκκλησία· ζητοῦμε ὅμως παράλληλα, κατὰ τὸ παράδειγμα τοῦ Ὁσίου Γέροντος Παισίου, καὶ τὴν ἀγωνιστικὴ βελονιά τους, τὴν μαρτυρία καὶ διαμαρτυρία τους γιὰ τὴν ἐξάπλωση τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τώρα μάλιστα ποὺ ὅσα λέγει καὶ πράττει ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἔχουν ξεπεράσει κατὰ πολὺ τὰ οἰκουμενιστικὰ βήματα τοῦ προκατόχου καὶ προτύπου του πατριάρχου Ἀθηναγόρα. 

Η παράκληση της “Σύναξης των ιερέων και μοναχών” γίνεται με αληθινό σεβασμό προς το Αγιον Ορος και διατυπώνει ένα πολύ δίκαιο αίτημα.

Ακόμα και αν, για άλλες περιπτώσεις, οι Αθωνίτες πατέρες έκριναν ότι είπαν ότι είχαν να πουν στον Παναγιότατο και εξέθεσαν την αντίθεσή τους στους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς, ακόμη και αν πιστεύουν ότι ο Παναγιότατος γνωρίζει σαφώς πώς αισθάνονται για όσα οικουμενιστικά παρατράγουδα κάνει, στην τωρινη συγκυρία η σιωπή τους είναι απαράδεκτη. 

Μετά την άνοδο του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου και την παρουσία του Παναγιότατου και του Αγίου Βολοκολάμσκ στο Βατικανό για την ενθρόνιση του νέου Πάπα και μετά τα όσα εξευτελιστικά για την Ορθοδοξία έπραξε σε βάρος τους ο Πάπας Φραγκίσκος - και κατ' επέκταση επομένως σε βάρος όλης της Ορθοδοξίας-, οι Αθωνίτες πατέρες έπρεπε να λύσουν τη σιωπή τους και να στηλιτεύσουν τις ασχημίες.

Δυστυχώς όμως! 

Προς μεγάλη απογοήτευση των πιστών δεν ακούστηκε η φωνή του Αγίου Ορους, ενώ έγιναν τόσο σοβαρά ολισθήματα και ενώ υπέστη τόσο μεγάλο εξευτελισμό η Ορθοδοξία.

Σε ένα μόνον σημείο της Ανακοίνωσης της “Σύναξης των ιερέων και των μοναχών” θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαφωνία μας.

Η Ανακοίνωση λέγει την αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι ο Παναγιότατος έχει ως πρότυπό του τον μεγάλο Αποστάτη της πίστεως μας Πατριάρχη Αθηναγόρα. 

Ούτε που μπαίνει στον κόπο να το κρύψει, άλλωστε, ο Παναγιότατος. 

Δεν είναι όμως καθόλου αλήθεια ότι ο Παναγιότατος υπερέβη σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς τον Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Οι πρεσβύτεροι στην ηλικία ενθυμούμεθα τι γινόταν ενόσω ζούσε ο Αθηναγόρας.

Καταρχήν η αυθαίρετη άρση των Αναθεμάτων.

Πάνω από όλα η “προδοσία του Ιούδα” κατά τον Οσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, δηλαδή η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, όχι μόνον στους Παπικούς αλλά και στους Προτεστάντες από τον ίδιο τον κυρό Οικουμενικό Πατριάρχη και το πρωτοπαλίκαρό του τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο (Κουκούζη) και η παρότρυνση του ιδίου του κυρού Πατριάρχη προς όλους να κάνουν το ίδιο.!!!

Θυμηθείτε τι έλεγε δημόσια για τους Ιερούς Κανόνες (“σχήματα ανοησιών και μίσους" και "εντάλματα ανθρώπων” ) ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρός Αθηναγόρας (Κοκκινάκης).

Αναλογιστείτε τι απίστευτες δηλώσεις έκανε στην Αυστραλία, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κυρός Μελίτωνας στην παρουσία του αείμνηστου παραδοσιακού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Ιεζεκιήλ και ποια οικουμενιστική φρενίτιδα κατέλαβε την Ορθόδοξη Εκκλησία από άκρου εις άκρον.

Και όχι μόνον οι Φαναριώτες έσπευδαν ακρίτως να υποταχθούν στον Πάπα, αλλά και η Ρωσική Εκκλησία συνοδικά αποφάσισε να δίνει τη Θεία Κοινωνία στους Παπικούς, γεγονός που ο Οσιος Ιουστίνος Πόποβιτς χαρακτήρισε "προδοσία του Ιούδα".!!!

Επομένως δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπερέβη τον αείμνηστο Αθηναγόρα σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς.

Απλά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ο ισχυρισμός αυτός.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι και σήμερα δεν συμβαίνουν πρωτοφανείς οικουμενιστικές ασχημίες με πρωταγωνιστή δυστυχώς τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Γι’ αυτό και είναι επιτακτικό καθήκον των φρυκτωρών της πίστεως - Αθωνιτών πατέρων - να υψώσουν τη φωνή τους για τα τεκταινόμενα.

No comments:

Post a Comment