Thursday, July 25, 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!


ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Η απάντηση στο ερώτημα, που θέσαμε με την ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση,“για ποιο λόγο ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης δεν συμμετέχει στους λαμπρούς εορτασμούς για τα 2025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρως", στον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε ο Οικουμενικός Θρόνος, δόθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση της υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“"Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχετε στον εορτασμό για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρως, διότι για εμάς η εορτή αυτή είναι πολύ σημαντική", ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι "σήμερα είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που οι σπόροι του Πρίγκιπα Βλαντιμίρ απέδωσαν καρπούς."

"Φυσικά, είναι λυπηρό για εμάς που ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να παραστεί ο ίδιος, παρόλα αυτά απέστειλε σπουδαία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αγαπητό Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.”

Σαφέστατα, λοιπόν, πράγματα. 

Ο Παναγιότατος προσεκλήθη να παραστεί προσωπικά αλλά απαξίωσε να το πράξει.

Είναι πράξη αγένειας, είναι πράξη ανάδελφη είναι πράξη ασύνετη, είναι πράξη που προκαλεί σκανδαλισμό. 

Τοσούτον μάλλον εφόσον - αγαλλομένω ποδί - ο Παναγιότατος - ως μη όφειλε - έσπευσε πρόσφατα στο Μιλάνο για να συμπροσευχηθεί με τον Καρδινάλιο Σκουόλα για το Ιωβηλαίο του Διατάγματος της ανεξιθρησκείας, παρόλη την σκαιή συμπεριφορά που έδειξε ο Πάπας Φραγκίσκος έναντι του Παναγιότατου κατά την τελετή της ενθρόνισής του.

Θλιβόμαστε βαθύτατα για το πελωρίων διαστάσεων ατόπημα του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη μας.

Δεν θα μπορούσε να μας έχει απογοητεύσει περισσότερο από ότι έχει κάνει.

Διερωτόμαστε ειλικρινά! 

Για ποιο λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης απουσίαζε από τη συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων με μια κορυφαία φυσιογνωμία της παγκόσμιας πολιτικής ζωής; 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν - μεταξύ άλλων - στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τους Ορθόδοξους Πρωθιεράρχες, είπε:

"Με πόνο, παρατηρώ ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές διαμάχες και παραβιάζονται τα δικαιώματα των Χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων και των Ορθοδόξων."

Τέλος ο Πρόεδρος Πούτιν ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη στην ανιδιοτελή διακονία τους για τα ιδανικά της Ορθοδόξου πίστεως, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα στο πλευρό των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.”

Δεν θέλατε, Παναγιότατε, να παρεβρεθείτε σ’ αυτή τη συνάντηση και να πείτε δυο λόγια για το σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την κλειστή Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Βιθυνίας και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε τζαμιά και ο Θεός να βάλει το χέρι Του για το φόβο να μη συμβεί το ίδιο με την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως;

Κολοσσιαίο το σφάλμα σας από πολλές απόψεις που αποκαρδιώνει πλήρως τους πιστούς.

Κρίμα.

No comments:

Post a Comment