Thursday, July 11, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΕΣ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ από την εφημερίδα “Ναυτεμπορική”:

“Στην ενίσχυση της νομοθεσίας με την οποία τιμωρείται η παιδική κακοποίηση στο Βατικανό προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος Α’ την Πέμπτη, αναμορφώνοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για τον κλήρο και τους πολίτες οι οποίοι εργάζονται στη μικρή πόλη – κράτος.

Το διάταγμα του Πάπα περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Βατικανό, «έναν πλατύτερο ορισμό των διάφορων εγκλημάτων κατά ανηλίκων», μεταξύ άλλων της παιδικής πορνείας, των σεξουαλικών συνευρέσεων με παιδιά και της παιδικής πορνογραφίας.

Πρόσφατα, το Βατικανό ενίσχυσε τη συνεργασία του με άλλα κράτη ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στην τρομοκρατία σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων την οποία είχε αρχίσει ο προκάτοχος του Φραγκίσκου, πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ώστε το λίκνο του καθολικού χριστιανισμού να προσαρμοστεί στη σύγχρονη διεθνή νομολογία.

Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ενισχύουν το επίπεδο νομικής υπευθυνότητας ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται εντός Βατικανού, βήμα το οποίο θεωρείται κομβικό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς της γραφειοκρατικής μηχανής του θρησκευτικού κράτους.

Οι νέοι νόμοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τίθενται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.”

Ακόμη ένα επικοινωνιακό τρυκ του Βατικανού που αποσκοπεί να ξεγελάσει τον κόσμο ότι δήθεν ο Πάπας Φραγκίσκος αλλάζει τα πάντα στο Βατικανό, ότι δήθεν θα σταματήσει να έχει σχέση με τη μαφία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και ότι θα χαλιναγωγήσει τους παιδόφιλους Φραγκοπαπάδες.

Γιατί το χαρακτηρίζω επικοινωνιακό τρυκ και όχι πραγματική πρόθεση εξυγίανσης μιας σοβαράς νοσούσας κατάστασης;

Για δύο λόγους:

1.) Η ισχύς των νέων νόμων του Βατικανού ΔΕΝ έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά θα ισχύσουν - στο βαθμό που θα ισχύσουν - από την 1ην Σεπτεμβρίου 2013.

Τουτέστιν! Τα εκλήματα που διέπραξαν οι δεκάδες χιλιάδες Φραγκοπαπάδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου σε βάρος των παιδιών ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Ως γνωστόν όμως τα εκκλησιαστικά - σε αντίθεση με τα νομικά - εγκλήματα είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ.

Στην πράξη αυτό μεταφράζεται ως εξής: Ο Αγιότατος Ιησουίτης Φραγκίσκος ξέπλυνε αναδρομικά την ενοχή των παιδεραστών Φραγκοπαπάδων.

Αλλά υπάρχει και δεύτερος λόγος για τον οποίο ουδείς νουνεχής άνθρωπος πιστεύει ότι άλλαξε ή ότι υπάρχει πρόθεση να αλλάξει κάτι στο Βατικανό αναφορικά με τους παιδεραστές Φραγκοπαπάδες.

Αντί να τους καθαιρέσει το Βατικανό όλους όσους υπέπεσαν σ’ αυτά τα φοβερά εγκλήματα τους στέλλει σε ψυχολόγους.!!! Μάλιστα! Καλά διαβάσατε! Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. 

Δεν έχει φυσικά κανείς αντίρρηση ψυχολόγοι ή ακόμη πιο ορθά ψυχίατροι να βοηθήσουν κάποιο - στο βαθμό που μπορεί να βοηθηθεί - για να ξεπεράσει τη διαστροφή της σεξουαλικής κακοποίησης αθώων παιδιών, αλλά ΟΧΙ να διατηρήσει παράλληλα το σχήμα του κληρικού.

Πρώτα τον καθαιρείς και αντιμετωπίζει τις ποινικές συνέπειες του εγκλήματος και μετά του παρέχεις όποια βοήθεια μπορεί να φανεί αποτελεσματική.

Και ο διάλογος φυσικά με τον Αγιότατο Ιησουίτη και τους εκλαμπρότατους καρδινάλιους του συνεχίζεται απρόσκοπτος...

No comments:

Post a Comment