Wednesday, January 19, 2011

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ!!!


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ,
ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========



Νέο ολίσθημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου!


Απεκάλεσε τους Μονοφυσίτες Αρμένιους Ορθόδοξους, αλλά ζήτησε την ένωση μαζί τους!!!

Ερώτηση:

Αν ήδη είναι Ορθόδοξοι γιατί χρειάζεται να ενωθούν με την Εκκλησία;

Και αφού είναι Ορθόδοξοι γιατί οι Αγιοι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων καταδίκασαν ως αίρεση και αναθεμάτισαν τον Μονοφυσιστιμό;

Ακατανόητα πράγματα.

Διερωτόμαστε. Πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα του Μακαριότατου, καρπό θεολογικής ένδειας ή για σκόπιμη αναφορά που ρίχνει νερό στο μύλο του “λαικού Οικουμενισμού” και παραπέμπει στην προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Σαμπεζύ, την οποία - ειρήσθω εν παρόδω - η Αρμενική “Εκκλησία” ποτέ δεν υπέγραψε, σε αντίθεση με τους Κόπτες της Αιγύπτου και τις άλλες μονοφυσιτικές “Εκκλησίες”!!!

Ενα είναι το σίγουρο. Ο Μακαριότατος δεν το έχει για καλό να περάσει, έστω και μια μέρα, χωρίς να μη μας σκανδαλίσει.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Οι "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
======

Πλήθος ερωτημάτων δημιουργούν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αρμενίας. Δημοσιεύουμε πιο κάτω το σχετικό δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Συνάντηση Μακαριωτάτου
με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan.
_____________

Με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος. Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τους άριστους δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και τις δύο Εκκλησίες.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι δύο λαοί μας έχουν παράλληλους βίους. Έχουν έναν πολιτισμό που ανάγεται στους παλαιούς χρόνους γνώρισαν και πολύ πόνο και δυστυχία από τους ίδιους ανθρώπους, αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα και κάνοντας τον ίδιο αγώνα.... Όλοι μας έχουμε διαβάσει και έχουμε παρακολουθήσει την τραγωδία του αρμενικού λαού, τον ξεριζωμό τους, αλλά πιστεύουμε ότι και εσείς γνωρίζετε όσα έζησαν οι Έλληνες και με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν στη γειτονική χώρα.

Αυτή είναι όμως η ιστορία και πρέπει στην ιστορία να κάνουμε εμβαθύνσεις και να φιλοσοφούμε. Και το πρώτο που θα μπορούσε κανείς να σημειώσει είναι ότι ο λαός της Αρμενίας δέχθηκε τις δυσκολίες και τις ξεπέρασε στηριζόμενος στην Ορθόδοξη πίστη. Και ο λαός σας έμεινε χωρίς κρατική υπόσταση και τη θέση της ανέλαβε η Εκκλησία, ώστε εθναρχούσα να καθοδηγήσει και να συντηρήσει αυτόν τον λαό. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σ’ αυτό τον τόπο για αιώνες όταν η Εκκλησία σκέπαζε, στήριζε και βοηθούσε αυτόν τον λαό. Αυτά όμως όλα πέρασαν κύριε Πρόεδρε και σήμερα ζούμε σε μια άλλη εποχή που έχει τις δικές της δυσκολίες και τα δικά της προβλήματα.

Νομίζω ότι η συνεργασία μας, ιδιαίτερα ο σύνδεσμός μας με την Ορθόδοξη πίστη και η προσπάθειά μας να είμαστε ενωμένοι όλοι οι Ορθόδοξοι είναι ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει τις σημερινές δυσκολίες.

Κύριε Πρόεδρε, αναφέρατε προηγουμένως πως οι αξίες της Ορθόδοξης πίστης ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε αναντικατάστατες. Όταν αυτά ακούγονται από απλούς ανθρώπους ασφαλώς έχουν τη σημασία τους, αλλά όταν λέγονται από τα χείλη του Προέδρου μιας φίλης χώρας όπως είναι η Αρμενία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σας παρακαλούμε και πατρικώς σας προτρέπουμε να κάνετε τον αγώνα σας και να προσθέσετε και εσείς τη δική σας πέτρα στην ένωση όλων των Ορθοδόξων, όπου και αν βρίσκονται».

ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

1 comment:

  1. Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι Αρμένιοι είναι αιρετικοί...αλλά ο Ιερώνυμος είναι άξιος για "όλα' πλέον...εκτός απο το Αρχιεπισκοπιλίκι!Ο Θεός να μας φυλάει απο τους "φύλακες".

    ReplyDelete