Monday, January 31, 2011

ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ











ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ

===========


Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου συνέβη ένα τραγικό γεγονός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το όποιο ασχολήθηκαν όλα τα Μ.Μ.Ε.:


«Σύσσωμη ή διεθνής κοινότης κατεδίκασε την πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία Κοπτών της Αλεξανδρείας, πού στοίχισε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 79 και επισκίασε την έλευση του Νέου Έτους. Ή έκρηξη έγινε έξω από την εκκλησία την ώρα πού εκατοντάδες πιστοί προσήρχοντο στον ναό. Σημειώνεται πώς οι Χριστιανοί αποτελούν το 10% των 80 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου» («Εστία 3-1-2001).


Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν επωνύμως τόσο οι πολιτικοί όσο και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ανά τον κόσμο, αλλά ή ανασφάλεια πού αισθάνονται τα μέλη των χριστιανικών μειονοτήτων στις μουσουλμανικές χώρες δεν καταλαγιάζει. Χαρακτηριστικά εγράφη στον Τύπο: «Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των Κοπτών (...) υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες από τούς μουσουλμάνους» («Καθημερινή» 4-1 2011).


Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα επιθέσεων φανατικών μουσουλμάνων εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων, ιδίως στη Μέση και στην Άπω Ανατολή.


Φαίνεται λοιπόν ότι οι ηγέτες των ισλαμικών χωρών δεν μπορούν να συγκρατήσουν την έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού, ό όποιος μόνο δεινά επισωρεύει στους λαούς. Παράλληλα οι ηγέτες των άλλοτε λεγομένων χριστιανικών κρατών αρκούνται μάλλον σε φραστικούς αφορισμούς εναντίον των φανατικών μουσουλμάνων, οι όποιοι εργάζονται συστηματικά για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και τον κατατρεγμό των Χριστιανών, όπου μπορούν. Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά και τούς δικούς μας πολιτικούς άρχοντες, οι όποιοι άνοιξαν το δρόμο για την ανέγερση επιβλητικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με χρήματα μάλιστα του ορθοδόξου ελληνικού λαού...


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


«Ο ΣΩΤΗΡ» 1-2-2011


No comments:

Post a Comment