Saturday, January 22, 2011

ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Γι’ αυτά μεριμνά η Ρωσική Εκκλησία. Για την ανοικοδόμηση ορθόδοξου ναού δίπλα στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο!

Ο καλύτερος τρόπος για να δηλώσει παρόν στην Ευρωπαική Ενωση!

Και η Εκκλησία της Ελλάδος; Πού καιρός για τέτοιο χασομέρι!

Τι να πρωτοπρολάβει ο Μακαριότατος; Να παρακαθήσει σε φανερά και μυστικά διαβούλια με τους άθεους κυβερνώντες για να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία; Να μετατρέψει την Εκκλησία σε παράρτημα του Υπουργείου Προνοίας ή να επιλέγει στενούς συνεργάτες από την αφρόκρεμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου;

Δεν μπορεί να τα προφτάσει και όλα ο άνθρωπος πια!


ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
========

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Στρασβούργου αποφάσισε να παράσχει στην Ρωσική Εκκλησία, χώρο για ανέγερση ιερού ναού.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το οικόπεδο εμβαδού 10 στρεμμάτων παραχωρήθηκε σε ένα γραφικό μέρος σε κεντρικό σημείο της πόλεως στην όχθη της διώρυγας, η οποία συνδέεται με τον Ρήνο.

Συγκεκριμένα δίπλα από το πάρκο Orangerie και τις έδρες των Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωβουλής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την μελέτη για την Εκκλησία έχει αναλάβει ο διάσημος αρχιτέκτονας από την Αγία Πετρούπολη Γιούρι Κίρς.

Ο Γιούρι Κίρς έχει μεγάλη εμπειρία στη κατασκευή, αποκατάσταση και εσωτερική διακόσμηση των ναών, έχει σχεδιάσει τον Ιερό Ναό του Οσίου Σεργίου (Γιοχάνεσμπουργκ) και τον ναό του Αποστόλου Φιλίππου στα Αραβικά Εμιράτα.

Να σημειωθεί, ότι στην απόφαση αυτή έχει συμβάλει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ως Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων όπου το 2007 κάλεσε τις αρχές της πόλης για το αίτημα αυτό.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφάια”

No comments:

Post a Comment