Sunday, January 30, 2011

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ: Η ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ...


ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ:

Η ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: “ΑΙΣΙΧΤΙΡ ΡΕ”!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, καλά διάβασατε τον τίτλο. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Ο στενότερος συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου - επικοινωνιολόγος κ. Σωτήρης Τζούμας - απεκάλυψε “χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και προ παντός χωρίς αιδώ” ότι η προσφιλής έκφραση του μακαριστού Χριστόδουλου ήταν το “Αισιχτίρ ρε”!!!

Μετά από αυτό εμείς τι να πούμε;


Και αυτά σε μια εκπομπή στην οποία έκαιαν άφθονο λιβανωτό στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και κατά τη διάρκεια της οποίας αναδίπλωναν τα πιο αλλόκοτα σχέδια συνωμοσίας για εξόντωση του μακαριστού Χριστόδουλου επειδή ήταν εμπόδιο στα σχέδια των εχθρών της Εκκλησίας και του έθνους!!!


Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε και μάλιστα από πρώτο χέρι στενού συνεργάτη του αείμνηστου! Ο Χριστόδουλος δεν ήταν μόνον ο Αρχιεπίσκοπος των ανεκδότων, του σκουλαρικιού, των τζιν, των Κουμαριανών, του παραδικαστικού, των επικοινωνιολόγων και του Four Seasons, αυτός που μας έφερε τον Πάπα στην Αθήνα και που πήγε στο Βατικανό παρά την αντίθετη απόφαση της Ιεραρχίας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος του “Αισιχτίρ ρε”!!!


Με τέτοιους φίλους κ. Τζούμα τους εχθρούς τι τους χρειάζεται ο Χριστόδουλος για να βουλιάξει στο έλος της παντελούς ανυποληψίας;


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσα πλήρως απογοητευμένος το ντελίριο της κολακείας που μεταδιδόταν από τα κανάλια, τον ιστοχώρο και τις εφημερίδες για την επέτειο των τριών χρόνων της αποδημίας του Χριστόδουλου και εθλιβόμουν βαθύτατα για την ακρισία των ανθρώπων που υποστήριζαν και ακόμη υποστηρίζουν τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο.


Ούτε στον ύπνο μου όμως δεν φανταζόμουν ότι τη χαριστική βολή στην υστεροφημία του Χριστοδούλου θα την έδινε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σωτήρης Τζούμας ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δύο ή τρεις φορές επανέλαβε τη χυδαία έκφραση που ήταν προσφιλής στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.


Ελπίζω ότι εφεξής θα τερματιστούν οι γλοιώδεις κολακείες προς ένα Αρχιεπίσκοπο του οποίου η προσφιλής έκφραση ήταν μια Τουρκική χυδαία έκφραση και όχι το Δόξα σοι ο Θεός ή το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν!


Οι κολακείες δεν βοηθούν την ψυχή του. Δεν πείθουν. Ούτε και οικοδομούν κανένα. Αν έχουμε αγάπη για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο ας κάνουμε κανένα μνημόσυνο και προσευχή για την ψυχή του και ας αφήσουμε τους ύμνους των θαυμασίων του που προκαλούν βάναυσα τη λογική των ανθρώπων χωρίς να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό.


Ιδιαίτερα παρακαλούμε ανθρώπους όπως τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Καισαριανής, Δημητριάδος, Κερκύρας και Πατρών, τον π. Βασίλειο Βολουδάκη και ορισμένους άλλους οι οποίοι, ως μη όφειλαν, εξυμνούσαν και εξυμνούν τον αείμνηστο Χριστόδουλο λες και είναι Άγιος της Εκκλησίας να είναι εφεξής προσεκτικοί.


Η άκριτη εξύμνηση ενός Αρχιεπισκόπου που οι στενοί συνεγάτες του τον καμαρώνουν για τη χυδαιολογία του δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Αντίθετα σκανδαλίζει και αποπροσανατολίζει πνευματικά.


No comments:

Post a Comment