Saturday, January 22, 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ: "ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ"















Επίκεινται διωγμοί των Ορθοδόξων στο Μαυροβούνιο από τις συνασπισμένες δυνάμεις των αυτονομιστών, των μουσουλμάνων και άλλων πολιτικών παραγόντων.


Οι μουσουλμάνοι και οι ομόφρονές τους θέλουν να γκρεμίσουν ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται σε κορυφή βουνού και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση, επειδή επετίμησε αυστηρά - ως είχε χρέος - τους επίβουλους καταστροφείς του ορθόδοξου ναού!!!


Τα ίδια υποφέρει και ο Αρχιεπίσκοπος Αχριδών Ιωάννης, ο οποίος υπέστη κατ’ επανάληψη διώξεις, εξορίες και φυλακίσεις από τους Σκοπιανούς, προς άφατη ικανοποίηση των μουσουλμάνων των Σκοπίων και του Κόσοβο.



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ:

“ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

==================


«Αν με στείλουν στη φυλακή, θα έχω ευκαιρία να ξεκουραστώ καλά!» σχολίασε ήρεμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαυροβούνιου στην προαναγγελία της εισαγγελέως για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ακόμη και για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, με αφορμή την «ομιλία μίσους», όπως τη χαρακτήρισε.

Σύμφωνα με δηλώσεις των νομικών Στάνκο Μάριτς και Μπλάγκοτα Μίτριτς, αναμένεται η παραπομπή του Μητροπολίτη σε δίκη για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος.

«Δεν θα είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αδικήθηκε ενώπιον Θεού στο δικαστήριο στο Μαυροβούνιο. Επιτέλους, χρειάζομαι ξεκούραση. Αν με στείλουν στη φυλακή, είναι μοναδική ευκαιρία για εμένα να ξεκουραστώ λίγο» απάντησε με μειδίαμα προσθέτοντας, ότι οι δηλώσεις του ποτέ δεν είχαν μίσος» και ότι θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο όταν και αν κληθεί.

«Εάν μερικές φορές ο λόγος μου είναι κοφτός, αυτό δε σημαίνει ότι στερείται αγάπης, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος να ξυπνήσει η συνείδηση μέσα στον άνθρωπο και να τον φωτίσει η αγάπη και το έλεος του Θεού. Εάν όμως είναι βαρύς ο λόγος μου, η ευθύνη ανήκει στον Άγιο Πέτρο του Τσέτινιε, του οποίου είμαι ελάχιστος και ταπεινός μαθητής» επισήμανε αναφερόμενος στον άγιο ο οποίος ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σερβικής εθνικής και θρησκευτικής ιστορίας.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αναθεμάτισε όσους τολμήσουν να γκρεμίσουν την εκκλησία στο βουνό Ρούμιγια: «Όποιος γκρεμίσει την εκκλησία στη Ρούμιγια, ο Θεός ας γκρεμίσει και αυτόν και τους απογόνους του, κι ας τον κρίνει ο Τίμιος Σταυρός!»


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ

_____________

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόθεση των εισαγγελικών αρχών του Μαυροβουνίου να ασκήσουν δίωξη εναντίον του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου για λόγους μισαλλοδοξίας και εθνικής αδιαλλαξίας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φιλοσερβικών κομμάτων που διαμηνύουν, ότι το κράτος του Μαυροβουνίου θα έπρεπε να συλλαμβάνει και να δικάζει μαφιόζους, και όχι τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο.

Η αναγγελία της επικείμενης δίωξης του Μητροπολίτη έσκασε μερικές ώρες μετά τη συνομιλία του κ. Αμφιλοχίου με τον πρωθυπουργό Ίγκορ Λούκσιτς, κατά την οποία ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε μια σειρά από απειλές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Μητρόπολη Μαυροβουνίου.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, κόμμα αντιπολίτευσης με τη μεγαλύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία, κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν να σπέρνουν διχόνοια στον λαό του Μαυροβουνίου και να σταματήσουν τον διωγμό της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου, και να στραφούν σε εκείνους που, όπως αναφέρουν, λεηλατούν τους πολίτες του Μαυροβουνίου και αποδημούν τις αξίες τους.

«Τη στιγμή που το Μαυροβούνιο ίσταται ένα βήμα πριν από την οριστική μάχη εναντίον οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, το καθεστώς επιχειρεί με αντιπερισπασμό να στρέψει την προσοχή του κοινού σε άλλο χώρο, οξύνοντας εκ νέου τις εντάσεις στη σχέση του με τη Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

__________

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος άσκησε σκληρή κριτική για την ανισομερή κατανομή του πλούτου στο Μαυροβούνιο, και κατηγόρησε έμμεσα τις αρχές για τις κοινωνικές ανισότητες, την κατασπατάληση δημόσιας περιουσίας και τη φτώχεια.

«Στην εποχή μας ορισμένοι άνθρωποι στο Μαυροβούνιο έγιναν πάμπλουτοι. Τους ξέρω καλά, ήμασταν μαζί τη δεκαετία του ενενήντα, με συγκεκριμένη περιουσία κι εκείνοι, κι εγώ ως Μητροπολίτης», τόνισε ο κ. Αμφιλόχιος.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι «τώρα βλέπω πως μερικοί από αυτούς δεν ξέρουν τι έχουν, τη στιγμή που ο πολύς λαός ζει μέσα στη φτώχεια και κακομοιριά, δοκιμαζόμενος από ανεργία.»

«Από την άλλη μεριά, οι μέχρι πρόσφατα κομμουνιστές, που ορκίζονταν ότι θα μεριμνήσουν για το καλό όλου του κόσμου και την ισομερή κατανομή του πλούτου, έγιναν μεγαλοαστοί και καπιταλιστές», ανέφερε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment