Thursday, January 20, 2011

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η πολύ σημαντική παρέμβαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εναντίον των Ισλαμιστών που επιβουλεύονται τις χριστιανικές κοινότητες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.


Περιττόν φυσικά να πούμε ότι οι Ισλαμιστές δεν χαμπαρίζουν από αποφάσεις κοινοβουλίων ή ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.


Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι η Ευρωπαική Ενωση θα υιοθετήσει τις υποδείξεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ώστε το Συμβούλιο εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των χωρών οι οποίες ανέχονται ή κάνουν τα στραβά μάτια στην παράνομη δραστηριότητα των Ισλαμιστών.


Οι Ισλαμιστές δεν κατανοούν καμία άλλη γλώσσα εκτός από τη γλώσσα της δύναμης. Η επίκληση σε χάρτες δικαιωμάτων εκ μέρους των Ισλαμιστών γίνεται απλά και ΜΟΝΟΝ για να εκμεταλλευθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς προς όφελός τους.


Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχουν έστω και την παραμικρή διάθεση να συμμορφωθούν προς τις αρχές της δημοακρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό ας υιοθετηθούν όσο γίνεται πιο σκληρά μέτρα εναντίον χωρών που επιτρέπουν άμεσα ή έμμεσα την οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια δύο ρεπορτάζ που μας έδωσαν την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.


*****


ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

=================


Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών.


Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν με ψήφισμά τους τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος χριστιανικών κοινοτήτων σε χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Νιγηρία, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Κύπρος, το Ιράν και το Ιράκ, στο οποίο εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τα πολλαπλά επεισόδια μισαλλοδοξίας, καταπίεσης, και βιαιοπραγιών έναντι των Χριστιανών, που οδηγούν στην έξοδο τους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.


Οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάχρηση της θρησκείας από δράστες τρομοκρατικών ενεργειών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και καταδίκασαν "την εκμετάλλευση της θρησκείας σε διάφορες πολιτικές συγκρούσεις".


Λειτουργία Χριστουγέννων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου

_______________


Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καταδίκασε με το ψήφισμά του την διά της βίας διακοπή της λειτουργίας των Χριστουγέννων 300 Χριστιανών που έχουν απομείνει σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Κύπρου από τις τουρκικές αρχές.


Ελευθερία της θρησκείας/πίστης:

Απαραίτητο στοιχείο των σχέσεων με τρίτες χώρες

___________


Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Ύπατη Εκπρόσωπο, Ashton, να διασφαλίσει ότι η ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και η κατάσταση των θρησκευτικών κοινοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών, θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις τρίτες χώρες, και θα αποτυπωθούν στις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα συνέλθει στις 31 Ιανουαρίου 2011 να συζητήσει το πρόβλημα της καταδίωξης των Χριστιανών και το σεβασμό της ελευθερίας της θρησκείας ή πίστης, καθώς και τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια και την προστασία των υπ' απειλή θρησκευτικών χριστιανικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο.


Μεταξύ αυτών των μέσων, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητά την ανάπτυξη μιας στρατηγικής της Ευρωπαικής Ενωσης για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ελευθερίας της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου μέτρων κατά κρατών που είναι γνωστό ότι δεν προστατεύουν τα θρησκευτικά δόγματα.


ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά


*****

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

========


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από τον Πακιστανό πρόεδρο Άσιφ Άλι Ζαρντάρι να δώσει χάρη στην Άζια Μπίμπι, μία χριστιανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία κατά του Ισλάμ, και να «την απελευθερώσει αμέσως». Με απόφαση του το κοινοβούλιο ζήτησε «από τις πακιστανικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως την Άζια Μπίμπι» και από τον πρόεδρο Ζαρντάρι «να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική του εξουσία για να της δώσει χάρη», σε περίπτωση που δεν μειωθεί η ποινή της στο εφετείο.


Η Άζια Μπίμπι, 45 ετών, που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια χωρικών και είναι μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε στις 8 Νοεμβρίου για βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ, έπειτα από καταγγελία μουσουλμάνων γυναικών του χωριού της. Οι ευρωβουλευτές καλούν «ακόμα μία φορά την πακιστανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει εις βάθος τους νόμους περί βλασφημίας και την εκτέλεσή τους». Στην απόφαση του ευρωκοινοβουλίου γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία στις 4 Ιανουαρίου του Σαλμάν Ταζίρ, κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ, από τον σωματοφύλακά του επειδή είχε εκφραστεί υπέρ της κατάργησης του νόμου περί βλασφημίας.


Το Ευρωκοινοβούλιο «αποτίει φόρο τιμής» στον Ταζίρ για το «κουράγιο» του και «τη δύναμη του χαρακτήρα του». Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» διαδήλωσαν «στους δρόμους του Καράτσι για να δηλώσουν ότι επιδοκιμάζουν αυτή τη δολοφονία», αλλά και «την έντονη ανησυχία τους μπροστά στην ευρεία λαϊκή υποστήριξη, ακόμα και στους δικαστικούς κόλπους, της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».


Η πακιστανική κυβέρνηση πρέπει «να εμποδίσει τη φίμωση των μετριοπαθών φωνών της χώρας από τους εξτρεμιστές» υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment