Sunday, January 16, 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ












ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Για μια ακόμη φορά ο Μακαριότατος προκαλεί το αίσθημα των πιστών με τη νέα δήλωσή του που καταχωρήθηκε στην εφημερίδα “Ο κόσμος του επενδυτή”.

Μακαριότατε! Κρείσσον επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού”. “Εστι γαρ και κακή ομόνοια και καλή διαφωνία”.

Σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους με το Χριστό και στην ένωσή τους με το Χριστό να ανακαλύπτουν “την υπέρ πάσαν αίσθησιν ειρήνην”. Και όχι να τους οδηγεί να σκύβουν δουλικά το κεφάλι στους άθεους κρατούντες για να τους διευκολύνει να αποχριστιανίζουν την πατρίδα μας.

Τόσον “Ο κόσμος του Επενδυτή”, που δημοσίευσε την είδηση, όσο και “Ο πυλώνας εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ” και το ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός”, που την αναδημοσίευσαν, αναφέρουν ότι δεν πρέσεξε ο κόσμος τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ας αντιληφθεί σε ποια ανυποληψία οδήγησε την Εκκλησία. Ούτε που μπαίνει πια ο κόσμος στον κόπο να διαβάζει ή τα ΜΜΕ και ο ιστοχώρος να δημοσιεύουν αυτά που λέγει, επειδή τον θεωρούν καμένο “πράσινο” χαρτί. Πρασινοφρούραρχο! Οχι αρχιστράτηγο της Εκκλησίας.

Ας αναλογιστεί ποιας τιμής τον αξίωσε ο Θεός και πώς ακριβώς ανταποκρίνεται στη μεγάλη κλήση! Μια ανταπόκριση, η οποία έχει αποκαρδιώσει πλήρως το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Ολα τα μέτωπα της είναι Εκκλησίας ανοιχτά. Το ηλεκτρονικό φακέλλωμα των πολιτών, ο Οικουμενισμός, ο Νεοβαρλααμισμός, η μεταπατερική και συναφειακή θεολογία, η κατάργηση του υποχρεωτικού και ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, η αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες και από τα δημόσια κτίρια, η Πολιτεία επεμβαίνει στα interna sacra της Εκκλησίας (μέχρι πόσες Μητροπόλεις θα έχει και πόσους ιερείς θα χειροτονεί η Εκκλησία θέλουν να καθορίζουν οι άθεοι κρατούντες).

Και ο Μακαριότατος; Μιλά για την ανάγκη να είναι ενωμένοι οι άνθρωποι για να διευκολύνει τους Πασόκους να καταστρέψουν τα πάντα.

Συνέρχεται σήμερα η Σύνοδος. Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους οι συνοδικοί και ας συγκρατήσουν τον Αρχιεπίσκοπο από τον κατήφορο που οδηγεί την Εκκλησία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη συνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”
==============

Mια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου που δεν προσέχθηκε. Την έκανε στον Φάνη Καλαντζή και στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή. Δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο και έχει ως εξής:

“Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχουμε αυξημένο χρέος να είμαστε με τα έργα και τα λόγια μας γνήσιοι εκφραστές της σωστικής αλήθειας του Ευαγγελίου, όπως μας τη δίδαξαν ο Ιησούς Χριστός και οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Τούτο συνεπάγεται ότι οφείλουμε να καλλιεργούμε την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, χρώματος ή όποιων άλλων στοιχείων, τα οποία, εντέλει, προάγουν τα μίση, τις έριδες και την απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου. Το μεγάλο στοίχημα της παρουσίας της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης στον σύγχρονο κόσμο είναι να αποδείξει εμπράκτως πως δεν είναι μία εκ των θρησκειών, που άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως κατηγορούνται ότι καλλιεργούν τη διχόνοια, τον θρησκευτικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία, αλλά ότι είναι η Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή ένας τρόπος ζωής που ενώνει τους ανθρώπους και κάνει φανερό και χειροπιαστό το γεγονός ότι ο Θεός αγάπη εστί”.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ με πληροφορίες από τον "Κόσμο του Επενδυτή"

No comments:

Post a Comment