Sunday, February 20, 2022

ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΡΟΤΑ, 

π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===== 

Το βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, αφιερούται στον γεωστρατηγικό αναλυτή, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο, για το θάψιμο του αντιοικουμενιστικού αγώνα, για να στηρίξει τον εθνοφυλετικό Ρωσικό μεγαλοιδεατισμό.


Ο Θεός να σας συγχωρήσει, π. Σεραφείμ, για το τεράστιο κακό που προξενήσατε 

στην Εκκλησία.


Με όλο το σεβασμό, πάτερ μου, οι γεωστρατηγικές αναλύσεις -έτσι κι αλλοιώς- δεν είναι δουλειά των μοναχών.


Όταν, όμως, ένας μοναχός όχι απλώς επιδίδεται σε αυτές, αλλά και θυσιάζει τον αντικουμενιστικό αγώνα, για να τις υποβοηθήσει, ποιος Θεός θα του συγχωρέσει αυτό το έγκλημα, που διέπραξε κατά της Εκκλησίας;


Παρακαλούμε τον Κύριο να σας φωτίσει να διαπιστώσετε το μέγεθος της 

πλάνης που βρίσκεστε.


Αναφέρει ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος: Πόσο ανόητος είναι αυτός που χτίζει την νύχτα με την προσευχή και την άσκηση, ενώ την ημέρα γκρεμίζει ότι έκτισε την νύχτα με την αργολογία, την κατάκριση και τις άλλες αμαρτίες;


Έτσι και εσείς πάτερ μου!


Από τη μια, γράφετε θαυμάσια 

θεολογικά τεκμηριωμένα κείμενα εναντίον του Οικουμενισμού, της Συνόδου της Κρήτης, του Μακρακιστικού Βολουδακισμού και τους νεωτερισμούς και εμπλουτίζετε, με τα κείμενα και τα επιχειρήματά σας, το οπλοστάσιο των αντιοικουμενιστών.


Και από την άλλη, γκρεμίζετε ότι καλό κάνετε, με την υπηρεσία που προσφέρετε αφειδώς στον Ρωσικό εθνοφυλετισμό, με τις γεωστρατηγικές αναλύσεις σας και όχι μόνον.


Έγραψα τα πιο πάνω, π. Σεραφείμ, με ιδιαίτερη πικρία και απογοήτευση, επειδή πρόσφατα διάβασα νέα σας γεωστρατηγική ανάλυση, που κάνατε ενώπιον ακροατηρίου, λες και δεν υπάρχουν θέματα, που μπορεί ένας μοναχός να μιλήσει στους πιστούς!!!


No comments:

Post a Comment