Friday, February 25, 2022

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ

 

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων ROMFEA.GR μεταδίδει “ότι το πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποφάσισε σήμερα την καθαίρεση, σε Συνοδικό Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, δύο κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το Συνοδικό Δικαστήριο δίκασε ερήμην τους κληρικούς π. Γεώργιο Μαξίμοβ και π. Ανδρέι Νοβικόβ, αποφασίζοντας την καθαίρεσή τους από του υψηλού υπουργήματος της Ιερωσύνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟΒ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ π. ΑΝΔΡΕΙ ΝΟΒΙΚΟΒ"


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ενήργησε αποφασιστικά για να υπερασπιστεί -ως ώφειλε- την Δικαιοδοσία του.

Η Εκκλησία της Μόσχας δεν έχει απολύτως καμμία αρμοδιότητα να στέλνει Έξαρχους και αντιμήνσια στην Αφρική, ούτε να δημιουργεί Εξαρχία και παράλληλες κανονικές δομές στην Αφρικανική ήπειρο, η οποία ανέκαθεν ανήκε στην Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αλλοίμονον αν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έβλεπε απαθώς και χωρίς αντίδραση το Πατριαρχείο Μόσχας να “εισέρχεται ως μονιός άγριος εις τον αμπελώνα του Κυρίου” και να κατασπαράσσει την ενότητα τη Εκκλησίας και την καθαρότητα του μηνύματος του Ευαγγελίου στο ποίμνιό του στην Αφρική.

Η καθαίρεση των δύο Ρώσσων κληρικών οδηγεί στην βεβαιότητα ότι σύντομα θα ακολουθήσει και η καθαίρεση του δήθεν Έξαρχου της Μόσχας στην Αφρική, Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδου, ο οποίος ασχημονεί, με κάθε τρόπο, εξ απόψεως κανονικού Δικαίου, στα όρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ως εικός, ο μόνος κερδισμένος, από την εισπήδηση του Πατριαρχείου Ρωσσίας στην Αφρική, είναι το Βατικανό και ο Οικουμενισμός.

No comments:

Post a Comment