Sunday, February 13, 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, π. ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, π. ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Ευχαριστούμε το παραδοσιακό ιστολόγιο “Τας θύρας τας θύρας”, που εντόπισε την ομιλία του ιατρού, αντιοικουμενιστή θεολόγου και γνωστού ιεραποστόλου στην Αφρική, π. Ευάγγελου 

Παπανικολάου.

Ο π. Ευάγγελος με την ομιλία του, εύστοχα, με λεπτή ειρωνεία και με το γνωστό πνευματώδες ύφος του, καταδικάζει τους μισσιονάριους του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι πραγματοποίησαν καραμπινάτη εισπήδηση στην Αφρική, περιοχή που ανήκει, από αιώνες, στην 

Δικαιοδοσία του 

Πατριαρχείου 

Αλεξανδρείας.


Παράλληλα, ο καλός κληρικός, εκθέτει την μονομέρεια του γνωστού φιλορωσσικού Πρακτορείου Ειδήσεων με ευγένεια, ήθος και χριστιανικό φρόνημα.


Ας ελπίσουμε ότι η φωνή του θα προβληματίσει διάφορους μητραλοίες, οι οποίοι σιωπούν ή και επιχαίρουν για την εισπήδηση του Πατριαρχείου Ρωσσίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, παρόλον ότι βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο το έργο της ιεραποστολής.


Έλληνες ιεραπόστολοι θεμελίωσαν και συνεχίζουν την ιεραποστολή στην αφρικανική ήπειρο και το φτωχό βαλάντιο των Ελλήνων ορθοδόξων πιστών -της Μητροπολτικής Ελλάδας και της Διασποράς-συντηρεί και συντηρούσε ανέκαθεν το έργο της Ιεραποστολής στην Αφρική.!

No comments:

Post a Comment