Thursday, February 17, 2022

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ!!! ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ; ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ!!!


 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ!!! 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ; 

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ!!!


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====


Προσφάτως στον παπικό ναό Σαιν Ζερμαίν των Παρισίων τελέστηκε Παπική λατρευτική σύναξη προεξάρχοντος του καρδιναλίου Κουρτ Κώχ. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση. 


Είδηση είναι, και μάλιστα θλιβερή, το γεγονός ότι σ’ αυτή συμμετείχε και ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίων ως και Ρώσσος κληρικός φέρων τα ιερατικά 

του άμφια. 


Το Πατριαρχείο της Μόσχας, ως γνωστόν, έχει διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες Αλεξανδρείας, Ελλάδος και Κύπρου λόγω του ουκρανικού ζητήματος διότι, κατά την άποψή του, κακώς και αντικανονικώς αναγνώρισαν την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να μη συλλειτουργούν με κληρικούς των ως άνω Εκκλησιών, ούτε να συμπροσεύχονται μαζί τους, μήτε να μνημονεύουν τους προκαθημένους τους στη θεία λειτουργία. 


Από την άλλη, όμως, συμπροσεύχονται αγαλλομένω ποδί με τους αιρετικούς 

παπικούς.!!!


Για τους Ρώσους δεν υφίστανται, ούτε ψιλώ ονόματι, οι Ιεροί Κανόνες, που απαγορεύουν την συμπροσευχή με αιρετικούς. 


Αναφέρει ο 45ος Αποστολικός Κανόνας: «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος εάν συμπροσευχήθηκε μόνο με αιρετικούς, ας αφορίζεται. Αν όμως επέτρεψε σ’ αυτούς να κάνουν κάτι (να ιερουργήσουν) ως κληρικοί ας καθαιρείται». Τα ίδια λέγει ο 33ος Κανόνας της Λαοδικείας: «Δεν πρέπει με αιρετικούς ή σχισματικούς 

να προσεύχεσθε». 


Τι έχει να πει εν προκειμένω ο Σεβασμιώτατος Βολοκολάμσκ, ο οποίος μας είπε τελευταία ότι η κανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ΔΕΝ είναι καθόλου αντικανονική!!!


Πήγαν, ισχυρίζεται, διότι τους κάλεσαν κληρικοί του εν λόγω Πατριαρχείου που δεν μπορούσαν να αντέξουν την κοινωνία με σχισματικούς!!! 


Η Εκκλησία έχει πυξίδα της τους Ιερούς Κανόνες και στόχο την Άνω Ιερουσαλήμ. Ο μεγαλορωσσικός σωβινισμός δεν είναι στα πλάνα Της.

No comments:

Post a Comment