Thursday, February 3, 2022

Ο ΣΕΒ. ΚΑΝΑΓΚΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Ο ΣΕΒ. ΚΑΝΑΓΚΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

=====


Ο νέος Μητροπολίτης Κανάγκας Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων διαβεβαίωσε τον Πατριάχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο για την αφοσίωση του στον θεσμό του Πατριαρχείου και τον σεβασμό του στον πολύμοχθο αγώνα και στις πολλές αγωνίες του, για την πνευματική πρόοδο και την υλική βοήθεια των Αφρικανών παιδιών του.

Αναφέρθηκε με λύπη στην ληστρική εισπήδηση ομοδόξου Εκκλησίας, στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι δεν σεβάστηκαν τις θυσίες και τους κόπους τόσων ιεραποστόλων που έδωσαν τον εαυτό τους για τον ευαγγελισμό των Αφρικανικών.

Υποσχέθηκε πως ποτέ δεν πρόκειται να γίνει εκείνος ένας δεύτερος Ιούδας Ισκαριώτης και θα εργασθεί με όλες τις δυνάμεις του, υπερασπίζοντας τα δίκαια και τα προνόμια του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Θα αγωνιστεί να εμπνεύσει και να διδάξει τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεώς του και ιδιαιτέρως τους νέους ότι πρέπει να έχουν αφοσίωση, εμπιστοσύνη και σεβασμό στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, την μητέρα Εκκλησία της Αφρικανικής ηπείρου.


ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment