Tuesday, January 11, 2022

Ε.ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΚΗ,ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ, ΩΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ



ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ, ΩΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ


Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

=====


Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε Ρωσικό δορυφορικό δίκτυο, ανέφερε ότι η πρόσφατη δήλωση συγγνώμης του Πάπα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, για να παύσει επιτέλους η αντιπαλότητα και εχθρότητα που υπήρξε στο διάβα των αιώνων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε ότι «ουδείς κάνει λόγο περί Ενώσεως, διότι οι διχασμοί υφίστανται επί μακρόν, και έχουν συσσωρευθεί πολλές αντιθέσεις. Στην ουσία οι δύο Εκκλησίες ακολουθούν αυτοτελή ζωή ήδη σχεδόν επί δέκα αιώνες, υπάρχουν θεμελιώδεις δογματικές διαφορές, συνεπώς δεν γίνεται καν λόγος περί ενώσεως».

Δυστυχώς ούτε οι Ρώσοι Ιεράρχες κράτησαν «βίο ακηλίδωτο» ως προς τα δογματικά και το Αναλλοίωτο της Πίστης μας. Τους κατάπιε και αυτούς το θηρίο του Οικουμενισμού. Έχει αναδείξει επανειλημμένα η Κατάνυξη, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ, τη διάλυση της Ορθοδοξίας που διενεργείται και από το Πατριαρχείο Μόσχας, όπου πρώτος σέρνει το χορό ο πολύς Μητροπολίτης 

Βολοκολάμσκ.

Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι από τη μια, οι προσπάθειες των Πατριαρχών Κωνσταντινούπολης και Ρωσίας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ποιμνίου και από την άλλη να εργάζονται, ώστε να φέρουν «λάου λάου» την Ένωση με το Πάπα. Όσο παράλογο και αν φαίνεται, αυτή τη στιγμή ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Ρωσίας Κύριλλος έχουν επιδοθεί σε έναν στυγνό ανταγωνισμό, σε μία αντιπαράθεση με επίκεντρο την διεκδίκηση του αιρεσιάρχη Πάπα ως να είναι το ποθεινό τους 

πρόσωπο.

Και ο Πάπας, ο φέρων το δαιμονικό πνεύμα της πλάνης, του διαβόλου, της διαίρεσης, του σχίσματος, της προδοσίας, της αποστασίας, της βλασφημίας, της καταστροφικής διάσπασης της αρραγούς ενότητας της Ορθοδοξίας, περιχαρής δρέπει τους καρπούς των έργων του. Ο χιτώνας του Χριστού μας κομματιάζεται όπως στο όραμα που είδε ο Άγιος Πέτρος Αλεξανδρείας και υπεύθυνοι είναι οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες!

Επιπροσθέτως, ο αρμόδιος της εκκλησιαστικής διπλωματίας του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η αίτηση συγγνώμης του Πάπα σε σχέση και με το πρόβλημα της Ουνίας, η οποία λειτουργεί διχαστικά. Μάλιστα για να το στηρίξει αυτό, ανακάλεσε το γεγονός της συνάντησης του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Φραγκίσκου στην Αβάνα το 2016, όπου τότε αμφότεροι συμφώνησαν ότι η Ουνία, δεν αποτελεί μέθοδο ενότητας.

Όπως γνωρίζουμε, ακολούθησε η επισφράγιση του ψεύδους του Πάπα με τις αναταραχές στην Ουκρανία, το διχασμό και εν τέλει το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο στο οποίο κατά πολύ συνετέλεσαν οι κολλητοί του Πάπα, Ουκρανοί Ουνίτες.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, οι χριστιανοί καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Οι Εκκλησιαστικοί ταγοί ανά τον κόσμο απεργάζονται τη διάλυση της Κιβωτού της αποκεκαλυμμένης Αλήθειας της Πίστης μας, συνάπτοντας ανίερες θρησκευτικές συμμαχίες.

No comments:

Post a Comment