Saturday, January 15, 2022

ΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ




ΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ



Του κ. Α. Λουδάρου

=====


Σε αντεπίθεση μέσω της κανονικότητας προχωρά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας απαντώντας στις προκλητικές ενέργειες της Μόσχας που ξεπέρασε κάθε όριο ιδρύοντας Εξαρχία εντός των ορίων του παλαίφατου Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, άμεσα θα αποσταλεί αντιπροσωπεία στον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οποίο θα επιδοθεί πατριαρχική και συνοδική επιστολή από την Αλεξανδρινή Εκκλησία η οποία θα του ζητά να συγκαλέσει Σύναξη προκαθημένων με μόνο θέμα την ρωσική εισπήδηση 

στην Αφρική.

Σε αυτήν την Σύνοδο θα κληθούν να συμμετάσχουν μόνο οι Προκαθήμενοι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων (Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξάνδρειας, Αντιόχειας, Ιεροσολύμων) καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Προκαθήμενος, δηλαδή, της μόνης εκτός των Πρεσβυγενών Εκκλησιών, που έχει ιδρυθεί από Οικουμενική Σύνοδο.

Επιπλέον αντριπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί τις έδρες των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για να τους επιδώσει επιστολή δια της οποίας θα παρουσιάζεται η κατάσταση στο πλήρες εύρος της, ενώ παρόμοια επιστολή θα λάβουν και όλοι οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι.

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Οι κινήσεις της Αλεξάνδρειας θα έχουν και ακόμη πιο αποφασιστικό χαρακτήρα, στην περίπτωση που ο «Έξαρχος» της ρωσικής Εκκλησίας, επίσκοπος Λεωνίδας, εμφανιστεί στην Αφρική ώστε να «ποιμάνει» το «ποίμνιο» του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του orthodoxia.info η απόφαση της Συνόδου προβλέπει την άμεση καθαίρεση του Ρώσου επισκόπου και όποιου άλλου κληρικού εισέλθει και ιερουργήσει εντός της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και κυρώσεις εις βάρος των Αφρικανών κληρικών που δεν θα «επαναπατριστούν» στην Εκκλησία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από  τους υπολογισμούς που έγιναν από τους ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, δεν προκύπτει ο αριθμός που επικαλείται το Πατριαρχείο Μόσχας, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει την αίσθηση στους αρχιερείς του Πατριαρχείου, πως η Μόσχα δεν έχει προσεγγίσει μόνον κανονικούς κληρικούς αλλά και «αδέσποτους» καθηρημένους της Ορθόδοξης αλλά και της Καθολικής Εκκλησίας.

«ΒΡΕΧΕΙ» ΡΟΥΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πάντως παρακολουθούν με προβληματισμό την εξέλιξη του «προσηλυτισμού» των κληρικών της Αφρικής από το Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Αλεξάνδρεια, προσφέρει στους ιερείς σχεδόν τετραπλάσιο μισθό από αυτόν που λαμβάνουν σήμερα αλλά και επιδόματα.

ΠΗΓΗ:

ORTHODOXIA.INFO

No comments:

Post a Comment