Monday, January 3, 2022

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ


 Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Αναφέρει το Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την εισπήδηση των Μοσχοβιτών στην Αφρική:

“Τό παλαίφατο Πατριαρχεῖο τῆς Ἀλεξανδρείας ἐκφράζει βαθύτατη θλίψη γιὰ τὴ συνοδική ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας περί συστάσεως Ἐξαρχίας στὰ κανονικά ὅρια τῆς δικαιοδοσίας τῆς Παλαίφατης Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας, μιὰ ἀπόφαση ἡ ὁποία ἐλήφθη ἐν μέσῳ τῶν ἑορτῶν τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως καὶ τῆς θείας Ἐπιφανείας, κατά τὶς ὁποῖες προβάλλεται ὁ Βασιλεύς τῆς Εἰρήνης Χριστός.

Τὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας θὰ συνεχίσει νὰ ἐπιτελεῖ τὸ ποιμαντικό του καθῆκον 

ἀπέναντι στὸ ἐμπιστευθέν ὑπό 

τοῦ Κυρίου ποίμνιό του.”


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σε δηλώσεις του ανέφερε: 

“Έδωσα ένα μήνυμα για να το ακούσουν άλλες Εκκλησίες, που επιβουλεύονται αυτόν τον ιερό χώρο που λέγεται ιεραποστολή. Γιατί δεν ξέρουν ότι τόσα χρόνια το Πατριαρχείο μας δεν έμεινε σιωπηλό. Αλλά το Πατριαρχείο μας είναι που αιμμοραγεί και δίδει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν μία ελπίδα στο Θεό. Ας τους συγχωρέσει ο Θεός!”.

Με πολύ χριστιανικό ήθος και ευγένεια είναι διατυπωμένο το Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Στον ίδιο τόνο είναι και οι δηλώσεις του Μακαριώτατου 

Αλεξανδρείας.


Φυσικά οι Μοσχοβίτες εθνοφυλετιστές και Οικουμενιστές δεν χαμπαρίζουν από τέτοια διότι έχουν ειλημμένες, από καιρό, αποφάσεις να επιβάλουν κυριαρχικό πρωτείο του Πατριάρχη Μόσχας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Άγιος Θεός και ο Απόστολος Μάρκος ας διαφυλάττουν την ενότητα και το έργο της ιεραποστολής, που επιτελείται στην Αφρικανική ήπειρο, και που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο εξαιτίας του Ρωσσικού εθνοφυλετισμού.

2 comments:

  1. Ποια είναι η θέση των μητροπολιτών Κύκκου, Ταμασσού, Λεμεσού;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα ρούβλια και η λυσσώδης προσπάθεια του Λεμεσού να αρπάξει τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

      Delete