Sunday, January 2, 2022

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Κατά την χοροστασία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Σεβ. Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είπε -μεταξύ άλλων- 

τα ακόλουθα:

“Είναι ίσως αναγκαίον να λεχθή ότι η μέριμνα του Πατριάρχου περί των δικαίων της Μεγάλης Εκκλησίας δεν αποτελεί προσωπικήν τινά επιδίωξιν η φιλοδοξίαν ανθρωπίνην, αλλά χρέος αμετάθετον προς την Εκκλησίαν συνολικώς, διά τε το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και την καθόλου Ορθόδοξον Εκκλησίαν. Οι θεοφόροι Πατέρες, οίτινες εθυσίασαν ακομή και αυτήν την ζωήν των διά την παραφυλακήν των δογμάτων της πίστεως, δεν εδίστασαν να πράξουν το αυτό και διά την υπεράσπισιν των κανονικών ορίων της Εκκλησίας. Κανονικά όρια άτινα, δυστυχώς, δεν γίνονται σεβαστά υφ’ όλων των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.”

Σεβ. Χαλκηδόνος!

Α.) Ας αρχίσουμε από όσα 

ορθά είπατε.

1.) Όντως οι Πατέρες ήταν πρόθυμοι να αγωνισθούν έως τέλους για να παραμείνουν αλώβητα τα εκκλησιαστικά και κανονικά όρια της Εκκλησίας.

2.) Όντως! Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος ανθίσταται γενναία εναντίον του αδηφάγου Ρωσσικού εκκλησιαστικού και εθνοφυλετικού ιμπεριαλισμού.

3.) Όντως η στάση της Εκκλησία της Ρωσσίας δεν έχει κανένα έρεισμα ούτε στην ορθόδοξη Εκκλησιολογία, ούτε 

στο Κανονικό Δίκαιο.

4.) Η εισπήδηση του Πατριαρχείου Ρωσσίας στην Κύπρο, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχουν κανένα έρεισμα στο Κανονικό Δίκαιο και δείχνουν ότι η Ρωσσία ακολουθεί εθνοφυλετική και προτεσταντική εκκλησιολογία.!!!

Γι’ αυτό οι Ορθόδοξοι πιστοί καταδικάζουν απερίφραστα την δημιουργία Σχισμάτων στην Ορθόδοξη Εκκλησία που υλοποιεί το Πατριαρχείο Ρωσσίας σε βάρος πολλών Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Β.) Υπάρχουν, όμως, και ανακρίβειες στο κήρυγμά σας Σεβ. Χαλκηδόνας.

Είπατε συγκεκριμένα:

“Ο Παναγιώτατος ημών Οικουμενικός Πατριάρχης εβάδισεν όλα αυτά τα έτη της καλλικάρπου Πατριαρχείας Του και βαζίζει πάντα με κριτήριον την γνησίαν και ανόθευτον εκκλησιολογικήν διδασκαλίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, όπως αυτή έχει αποκρυσταλλωθή εις τους ιερούς Κανόνας, την Παράδοσιν και Πράξιν της Εκκλησίας.”

Δυστυχώς, Σεβασμιώτατε, ο ισχυρισμός σας αυτός δεν ευσταθεί.

Τόσο ο Παναγιώτατος, όσο και εσείς και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες του Οικουμενικού Θρόνου, δεν σέβεστε καθόλου την ορθόδοξη Εκκλησιολογία και τους Ιερού Κανόνες. 

Συνυπογράφετε κακόδοξα κείμενα με αιρετικούς και αλλόθρησκους, συμπροσεύχεστε και κάνετε κοινές ποιμαντικές παραστάσεις μαζί τους και ενεργείτε ως όργανα του πιο 

απαίσιου συγκρητισμού.

Το ότι οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας κάνουν ακριβώς τα ίδια και σε ορισμένα μάλιστα σημεία είναι χειρότεροι Οικουμενιστές ακόμη και από τους Πατριαρχικούς, ουδόλως ελαφρύνει τα οικουμενιστικά έκτροπα των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Γι’ αυτό, Σεβασμιώτατε, κάνουμε θερμή υική έκκληση στον Παναγιώτατο και στους άλλους εκπροσώπους τους Φαναρίου να τερματίσετε αμέσως κάθε οικουμενιστικό έκτροπο και να κινείστε εφεξής μέσα στα πλαίσια της ορθοδόξου Παραδόσεως.

Αυτή σας η στάση θα ελκύσει την χάρη του Αγίου Θεού και θα καταστήσει τον Κύριο συναντιλήπτορα του αγώνα σας, για να τιθασευθεί ο Ρωσσικός εθνοφυλετικός ιμπεριαλισμός.

No comments:

Post a Comment