Tuesday, January 18, 2022

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΒΟΥΝΙΩΤΗ


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΒΟΥΝΙΩΤΗ

=====

Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτου τέλεσε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. 

Νεκτάριος στην Ιερά Μονή 

Σταυροβουνίου.

 

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία συλλειτούργησε μαζί του ο άξιος διάδοχός του, Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρουβουνίου, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος μετέβη μαζί με τους πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής στον τάφο του αοιδίμου Γέροντος, όπου τέλεσε τρισάγιο. 

Τέλος, η Μονή παρέθεσε κέρασμα στους φιλοξενουμένους της.

Ο μακαριστός Γέροντας Αθανάσιος εκοιμήθη πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, αφού συμπλήρωσε ογδόντα χρόνια μοναχικής ζωής στην 

Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.


Επί των ημερών του η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου έγινε η μεγάλη “πνευματική βάση” της Κύπρου, κατά τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ο Γέροντας Αθανάσιος, ήταν ο άνθρωπος της προσευχής και της μακαρίας απλότητας, ήταν ο Γέροντας της ορθόδοξης παράδοσης, της μοναχικής ασκήσεως και εσωστρέφειας αλλά ταυτόχρονα και ο Γέροντας της γνήσιας και ανιδιοτελούς αγάπης και της ορθοδόξου Ομολογίας, εχθρός του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών. 


ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα  “Ρομφαία” 


(Επιφέραμε ορισμένες αναγκαίες αλλαγές στην Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου).

No comments:

Post a Comment