Monday, July 22, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ιωαννίνων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "ίσως ο Προφήτης Ηλίας να είναι η πιο εμβληματική μορφή της Παλαιάς Διαθήκης μετά τον Μωϋσή".

"Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένα ανήσυχο πνεύμα και βλέπει τους ταγούς του λαού του, του έθνους του να έχουν εισάγει τα είδωλα και την λατρεία των ψευτοθεών μέσα στον Ισραήλ και πονάει η ψυχή του, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση γιατί δεν μπορεί να βλέπει τον άνθρωπο να κάνει αυτό που πραγματικά βδελύσσεται ο Θεός" πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

"Δυστυχώς η ειδωλολατρεία έχει ως αποτέλεσμα να ξεπέφτει ο άνθρωπος, και ως πρόσωπο αλλά και ως κοινωνία και ως έθνος. Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένας οδοδείκτης, είναι ένας φάρος ζωής, είναι ένας φάρος φωτός, είναι ένας φάρος πνευματικότητας, είναι ένας φάρος που οδηγεί τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα εμάς τους πιστούς Ορθοδόξους εκεί που υπάρχει ασφάλεια, εκεί που υπάρχει η όντως ζωή, εκεί που υπάρχει η Χάρις και η δύναμη του Θεού" υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχήθηκε λαμβάνοντας αφορμή από τον Προφήτη Ηλία να πάρουμε την απόφαση να φύγουμε μακριά από τους κλέφτες και ψεύτες δήθεν πνευματικούς αλλοτρίων θρησκευτικών παραδόσεων έτσι ώστε πιστοί στην Ορθοδοξία να ζήσουμε αυτή την αγιαστική παράδοση που σώζει και οδηγεί προς την Σωτηρία.”

Τι ωραίοι λόγοι! 

Δυστυχώς εκπορεύονται από ένα ιεράρχη που βρίσκεται αλληλέγγυος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο οποίος ποτέ δεν καταδίκασε την παναίρεση του Οικουμενισμού και τους προβεβλημένους Οικουμενιστές, αλλά αντίθετα συναγελάζεται εν αγαλλιάσει καρδίας μαζί τους!

Αν ο Σεβ. Ιωαννίνων ήθελε να μιλήσει για τον Προφήτη Ηλία έπρεπε να αναφέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος αντιοικουμενιστής-αντισυγκρητιστής Άγιος της Εκκλησίας, ο οποίος κατέσφαξε τους ιερείς του Βάαλ της αισχύνης.

Αντίθετα ο Σεβ. Ιωαννίνων, εκ των απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αποσιώπησε τον κίνδυνο από την παναίρεση του Οικουμενισμού και μίλησε γενικά και αόριστα περί ειδωλολατρείας και ξένων θρησκευτικών ρευμάτων και όχι για να ελέγξει τους σύγχρονους ιερείς του Βάαλ του Οικουμενισμού που λυμαίνονται την ορθόδοξη ευσέβεια.

No comments:

Post a Comment