Wednesday, July 10, 2019

ΟΤΑΝ Ο ΣΕΒ. ΙΚΟΝΙΟΥ ΘΕΟΛΗΠΤΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ…


ΟΤΑΝ Ο ΣΕΒ. ΙΚΟΝΙΟΥ ΘΕΟΛΗΠΤΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ…

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην “Ρομφαία”, τις ακόλουθες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτου: 

“Πάντοτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο φρόντιζε οι Ποιμενάρχες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, να είναι αξιόλογοι Ιεράρχες του Θρόνου, όπως ήταν π.χ. οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοποι Αθηναγόρας, (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α') και ο Ιάκωβος Κουκούζης, οι οποίοι και ανέδειξαν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, είναι ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει το Πατριαρχείο μας από την Ιεραρχία του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη του Πατριάρχου μας γι αυτή του την Αρχιεπισκοπή.

Ενώ, υπάρχει έλλειψη προσώπων γεννημένων στην Κωνσταντινούπολη και με τουρκική υπηκοότητα, ο Πατριάρχης μας δεν δίστασε να προτείνει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, και επαναλαμβάνω, ως τον καταλληλότερο για τη θέση αυτή, ενώ θα μπορούσε να τον κρατήσει για τας εδώ ανάγκας του Πατριαρχείου.”

Ας αρχίσουμε τον σχολιασμό της δήλωσης του Σεβ. Ικονίου από το αυτονόητο. Αν ο εγκωμιαζόμενος από τον Σεβ. Ικονίου είναι έντιμος άνθρωπος πρέπει να αναφωνήσει την γνωστή ρήση του Κίμωνα: “Κάτι κακό θα έκανα για να με εγκωμιάζει αυτός ο αχρείος”. 

Βεβαίως δεν αναμένουμε από τον “διπλό γεένης” Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να έχει το ήθος του Κίμωνα.

Ας έρθουμε τώρα στο περιεχόμενο των δηλώσεων του Σεβ. Ικονίου. 

“Το Πατριαρχείο έστελλε πάντοτε αξιόλογους Ιεράρχες να ποιμάνουν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής”. Και ως αξιόλογους αναφέρει μόνον δύο: Τον Αθηναγόρα και τον Ιάκωβο Κουκούζη. 

Ούτε λόγος για τους αδιάβλητους, λίαν καταρτισμένους θεολογικά και παραδοσιακούς Μιχαήλ και Δημήτριο.  

Τώρα τι να πεις στον Σεβασμιώτατο; 

Αξιόλογοι Ιεράρχες οι αρχιοικουμενιστές, νεωτεριστές και ορισμένα άλλα Αθηναγόρας και Κουκούζης; 

Από μαύρο χιούμορ τα πάει περίφημα οι Σεβ. Ικονίου. Στα υπόλοιπα τα χαλά.

Αν, Σεβασμιώτατε, υπήρχε ακμαίο εκκλησιαστικό φρόνημα στην Ορθοδοξία σήμερα οι Μεταξάκης, Αθηναγόρας, Κουκούζης, Μελίτωνας Χατζής, θυατείρων Αθηναγόρας Κοκκινάκης, Δαμασκηνός Παπανδρέου και ορισμένοι άλλοι του ιδίου οικουμενιστικού και νεωτεριστικού φρονήματος θα ήταν από πολλού συνοδικά αναθεματισμένοι και καταχωρημένοι στον μακρύ κατάλογο των μεγάλων αιρετικών της Εκκλησίας.

Αν -κατά τον ισχυρισμό σας- ο Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι ότι καλύτερο έχει το Φανάρι να προσφέρει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τρέμουμε σύγκορμοι στην ιδέα τι είναι το χειρότερο.

Σεβσμιώτατε, 

Με την δήλωσή σας αυτή “Αυτός καθ’ εαυτού της καταδίκης την ψήφον εκπεφωνήκατε”, όχι μόνον για σας προσωπικά, αλλά και για τον Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρο και για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Δεν έχει κανένα καλύτερο να στείλει για να ποιμάνει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο Παναγιώτατος από τον αρχιοικουμενιστή, νεωτεριστή και ορισμένα άλλα Ελπιδοφόρο;

No comments:

Post a Comment