Thursday, July 11, 2019

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ , ΑΡΙΘΜΟΣ 118


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
__________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 118, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019, σς. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

118 τεύχη του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”. Το περιοδικό εκδίδεται για 40 περίπου χρόνια και παραμένει σταθερά στην γραμμή που υιοθέτησε από την πρώτη του έκδοση.

Με οδηγό το Ευαγγέλιο και τους Αγίους Πατέρες και με πρότυπο την “μοναδική πολιτεία” επίμονος αγώνας εναντίον της εκκοσμίκευσης, εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού και εναντίον των νεωτερισμών.

Ο άθλος της έκδοσης του περιοδικού έχει όνομα. Ο θεολόγος τ. λυκειάρχης κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, σήκωσε και σηκώνει το βάρος και την ευθύνη της έκδοσης του περιοδικού για δεκαετίες τώρα.

Κύριος ο Θεός μνησθείη των κόπων και των αγώνων του εν Ημέρα Κρίσεως.

Το παρόν τεύχος χωρίζεται σε τρία μέρη.

Στο Α΄μέρος, που επιγράφεται από την "Όρθόδοξη πνευματική ζωή”, περιλαμβάνονται 12 εργασίες. Πρόκειται για εξαιρετική συλλογή κειμένων που αναφέρονται σε εορτολογικά και θεολογικά θέματα, στην Αγιολογία, στις εκτρώσεις και στην ορθόδοξη πνευματική ζωή.

Το Β΄ Τμήμα του περιοδικού είναι αφιέρωμα για τα βιβλία της Ορθόδοξης λατρείας. Συνεργάτες του αφιερώματος είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες της Θεολογίας και άλλοι καταξιωμένοι Θεολόγοι. Πολύ αξιόλογη προσφορά.

Στο Γ΄ Τμήμα του περιοδικού καταχωρούνται οι Εκκλησιαστικές ειδήσεις και οι Βιβλιοκρισίες που συντάσσει ο κ. Ανδρέας Κυριακού ο εκδότης του περιοδικού.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει το τεύχος 118 της Ορθόδοξης Μαρτυρίας: τεύχος 118 (Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019)

No comments:

Post a Comment