Sunday, July 21, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ζήσαμε και αυτόν τον εξευτελισμό. 

Τον απόλυτο εξευτελισμό. 

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της αναγόρευσης του Σεβασμιώτατου.

Τι, άραγε, οδήγησε την Σχολή να τον αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα;

Η θεολογική εμβρίθεια του κ. Άνθιμου;

Η δεινή παράβαση των Ιερών Κανόνων που κατ’ εξακολούθηση προβαίνει;

Ότι είναι δις μοιχεπιβάτης;

Ότι κίνησε θεούς και δαίμονες για να μετατεθεί από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για να πάει στην πολύφερνη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης;

Ότι υμνεί την Σύνοδο της Κρήτης;

Ότι είναι Οικουμενιστής;

Ότι περιθάλπει στην Μητρόπολή του φυντάνια του Οικουμενισμού, των νεωτερισμών και της εκκοσμίκευσης ορισμένα μάλιστα από τα οποία είναι διαβεβλημένοι κληρικοί;

Ότι υμνούσε και χαριεντίζετο με τον Τσίπρα;

Ότι συναγελάζετο με τον Μπουτάρη;

Το σοβαρώτατο αυτό ολίσθημα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης δεν είναι το πρώτο και φοβούμαι ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο.

Πριν τον Σεβ. κ. Άνθιμο αναγορεύθηκαν Επίτιμοι Διδάκτορες οι γνωστοί για την θεολογική ασχετωσύνη τους Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Με την φόρα που έχουν πάρει οι Οικουμενιστές Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα αναγορεύσουν Επίτιμους Διδάκτορες τον κ. Γιανναρά, τον π. Βασίλειο Θερμό και τον π. Φιλόθεο Φάρο.

Αυτό που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί την δεκαετία του 1970 τώρα έγινε πραγματικότητα.

Η πάλαι ποτέ διαλάμψασα περίπυστος παραδοσιακή Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης κατάντησε βόθρος λυμάτων του Αγουριδισμού, των νεωτερισμών, του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης.

Και το ακόμη χειρότερο! 

Η κατάσταση στην Θεολογική Σχολή Αθηνών δεν διαφέρει και πολύ από την κατάσταση που επικρατεί στην θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, αφού εξελέγησαν Καθηγητές ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Σαββάτος και ο προσφυώς αποκληθείς "κακός δαίμονας του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών", κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, ενώ ο κ. Γιανναράς αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Σχολής.

No comments:

Post a Comment