Sunday, November 11, 2018

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο αντιοικουμενιστής Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι ένας δυναμικός ιεράρχης που δεν διστάζει να καταθέτει τις θέσεις του για όλα τα θέματα ασχέτως των συνεπειών και του ονειδισμού που υφίσταται για την παρρησία του.

Ο λόγος του Σεβασμιώτατου είναι χειμαρρώδης και κατοχυρώνει με ισχυρά επιχειρήματα τις θέσεις που διατυπώνει.

Ο Σεβασμιώτατος δεν είναι μόνον θεολόγος, αλλά και πολύ καλός νομικός.

Στην πιο πάνω βιντεογραφημένη του συνέντευξη μιλά με συναίσθημα ευθύνης ως αρχιερέας, ως θεολόγος και ως νομικός για την προδοτική για την Εκκλησία συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και τις φοβερές συνέπειες που θα έχει για την ζωή της Εκκλησίας και του έθνους.

Ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει ότι η συμφωνία είναι καθαρά νομικής υφής και αναλύει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δυσμενείς συνέπειες που θα έχει για την Εκκλησία.

Η συνθηκολόγηση του ανάξιου εν παντί Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στοχεύει στην περιθωριοποίηση της Εκκλησίας και στην μετατροπή της, από πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με την συμφωνία αυτή θα ενισχυθεί η δεσποτοκρατία και οι ιερείς θα μείνουν στο έλεος της δεσποτικής αυθαιρεσίας.

Παράλληλα οι ιερείς κινδυνεύουν, ανά πάσαν στιγμή, στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον, να δουν την Βουλή να νομοθετεί την κατάργηση της επιδότησης του ποσού των 200 εκατομμυρίων που θα χρηματοδοτεί την μισθοδοσία των κληρικών.

Η συνθηκολόγηση του ανάξιου -και όταν λέμε ανάξιου εννοούμε ανάξιου- Αρχιεπισκόπου με τους Εκκλησιομάχους κυβερνώντες αποτελεί δεινή στρατηγική ήττα της Εκκλησίας.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι ξεσηκώθηκαν δυναμικά οι ιερείς αλλά και πολλοί ιεράρχες. 

Ευτυχώς η επικύρωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου εξαρτάται από την έγκριση της Συνόδου της Ιεραρχίας που θα συνέλθει στις 16 Νοεμβρίου.

Ας ελπίσουμε ότι οι 82 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα καταστούν ανυπέρβλητος φραγμός στις μεθοδεύσεις του ραδιούργου και καταχθόνιου Αρχιεπισκόπου, που υποβοηθεί απροκάλυπτα τους αντίχριστους, Εκκλησιομάχους και εθνομηδενιστές κυβερνώντες να αλλοτριώσουν την ορθόδοξη φυσιογνωμία της πατρίδας μας.

No comments:

Post a Comment