Tuesday, November 27, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη, παραθέσαμε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Ανακοίνωση δείχνει ολοφάνερα ότι ο Πατριάρχης δεν πείστηκε με τις δικαιολογίες, τους εξορθολογισμούς, την ενημέρωση και τις υπόλοιπες μπαρούφες του κ. Γαβρόγλου. 

Αλίμονον και να ξεγελιόταν, αφού  γνωρίζει ότι πίσω από την πλάτη του επιχειρείται αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία έχει σαν πρώτιστο στόχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Η Ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει ότι στην συνάντηση παρέστη και ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος. 

Η αναφορά γίνεται για να υπογραμμίσει ότι ο Σεβασμιώτατος, αφού εκπροσωπεί στην Αθήνα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πρέπει να καταστεί ισότιμος συνομιλητής του Τσίπρα. Όπως ακριβώς και ο Ιερώνυμος. 

Ως γνωστόν ο Ιερώνυμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραγνωρίζει τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως. 

Καταρχήν επειδή οι δύο ιεράρχες έχουν προσωπικές διαφορές, αλλά και επειδή, με τον παραγκωνισμό του κ. Αμφιλόχιου, ο Ιερώνυμος στοχεύει στον παραγκωνισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις δηλώσεις του, μετά την συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κ. Γαβρόγλου είπε χίλια, μύρια και εύθυμα που προκαλούν μειδιάματα: Συνεχίζεται ο διάλογος, είναι αισιόδοξος, ενημέρωσε εις βάθος την Ιερά Σύνοδο κτλ., κτλ., χωρίς φυσικά να αναφέρεται στο βαρύ κλίμα που επικράτησε κατά την συνάντησή του με την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξαιτίας της προσπάθειας των Εκκλησιομάχων να θάψουν το Πατριαρχείο.

Η τελευταία παρατήρηση του Ανακοινωθέντος “Τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ύστερα και από τη νεότερη ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας, θα τις μελετήσει προσεκτικά η Αγία και Ιερά Σύνοδος και θα εκφράσει την θέση της καταλλήλως” σημαίνει ένα πράγμα. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν τρέφει καμία εμπιστοσύνη στον κ. Γαβρόγλου και στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί. Γι’ αυτό και θα αναμένει να δει πώς θα διαχειριστεί την κρίση η κυβέρνηση των Εκκλησιομάχων πριν εκδώσει αναλυτικό Ανακοινωθέν για την συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου.

Κακά τα ψέμματα.! 

Είτε θα κατορθώσει ο Πατριάρχης να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό των αντίχριστων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε δεν υπάρχει κανείς άλλος που μπορεί να σταματήσει τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης και τον άθεο και Εκκλησιομάχο πρωθυπουργό. 

Όσο για την Ιεραρχία διότι ο Ιερώνυμος απέδειξε πολλές φορές στην πράξη ότι μπορεί να καταστρατηγεί τις ομόφωνες αποφάσεις της (Μακεδονικό, μάθημα των Θρησκευτικών, Σύνοδο της Κρήτης κτλ.).

Οι απανωτές δηλώσεις ιεραρχών περί της ανάγκης να διαφυλαχθεί η ενότητα, περί ομοφωνίας στην λήψη αποφάσεων, περί εμπιστοσύνης προς στον Αρχιεπίσκοπο, περί ανάγκης συνέχισης του διαλόγου, δείχνουν ότι ο Ιερώνυμος ελέγχει πλήρως την κατάσταση και η Ιεραρχία θα συρθεί πίσω από τις εξελίξεις.

No comments:

Post a Comment