Friday, November 23, 2018

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολύ σκανδαλίζει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με πρόσφατες απανωτές αστοχίες του.

Απογοητεύουν οικτρά οι βόλτες του Σεβασμιώτατου στο επίκεντρο της εκκοσμίκευσης του Αγίου Όρους, τουτέστιν στην Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει ότι η Μονή Βατοπαιδίου είναι κέντρο εκκοσμίκευσης, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, θεομπαιξίας και κοινός ταξιδιωτικός προορισμός όλων όσων θέλουν να αρμέξουν από το μοναστήρι χρήματα.
(Πολιτικών, ακαδημαικών θεολόγων, επισκόπων, Πατριαρχών, επιχειρηματιών, εκδοτών εφημερίδων, διαχειριστών ιστολογίων, συλλόγων κτλ.).

Ο Σεβ. Πατρών προσκάλεσε τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ να επισκεφθεί την Μητρόπολή του για να προωθήσει το βιβλίο του για τον πλανεμένο, φαύλο και Θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο εν λόγω μοναχός διατύπωσε σωρεία αιρέσεων και ότι υπάρχουν σε βάρος του επώνυμες μαρτυρίες για βαρύτατα σαρκικά παραπτώματα, που αφορούν ακόμη και παιδιά.

Παρόλα αυτά οι γόνοι του πλανεμένου αυτού μοναχού Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Αρχιμανδρίτης Νήφων, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδάκης και άλλοι της ίδιας κοπής κληρικοί παρουσιάζουν τον πλανεμένο αυτόν μοναχό ως Άγιο της Εκκλησίας.!!!

Αντιλαμβανόμαστε ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα ταμεία των Μητροπόλεων είναι ελλειματικά. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κορβανάς της Μονής Βατοπαιδίου είναι ανεξάντλητος. Αδυνατούμε, όμως, να αποδεχτούμε την προβολή ενός πλανεμένου, φαύλου  και θεομπαίκτη ως Αγίου της Εκκλησίας.

Ευτυχώς -όπως δείχνει η φωτογραφία της ομιλίας και της παρουσίασης του βιβλίου του π. Εφραίμ στην Πάτρα-, το ακροατήριο ήταν πολύ αραιό, ίσως επειδή στην Πάτρα οι χριστιανοί είναι συνειδητοποιημένοι.

Η απογοήτευσή μας με τον Σεβ. Πατρών δεν αφορά μόνον τις ενέργειές του με την Μονή Βατοπαιδίου. 

Συμμετείχε δυστυχώς ενεργά στην συμφωνία που συνομολόγησε ο ανάξιος εν παντί Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον άθεο και Εκκλησιομάχο Τσίπρα.

Για ποιο λόγο, Σεβασμιώτατε, γίνατε συνεργός του Αρχιεπίσκοπου της αισχύνης;

Δεν γνωρίζετε το ποιόν του Μακαριώτατου;

Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο κακό προξενεί στην Εκκλησία και στην πατρίδα μας;

Δεν κατανοείτε ότι οι πιστοί βλέπουν με άκρα καχυποψία ή και εχθρότητα οιονδήποτε συνεργάζεται ή και καλύπτει τον παράσπονδο Αρχιεπίσκοπο;

Σεβασμιώτατε! Πολλοί σας θεωρούν ως ένα από τους επικρατέστερους δελφίνους του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. 

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι κάψατε -σε μεγάλο βαθμό- το χαρτί σας για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου εξαιτίας της συνεργασίας σας με τον Ιερώνυμο;

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να ανακρούσετε αμέσως πρύμνα.

Καμιά δουλειά δεν έχετε με τον γυρολόγο Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου. Πολλώ μάλλον να λανσάρετε το βιβλίο του π. Εφραίμ για τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, που διαστρέφει συνειδητά την αλήθεια.

Καμιά δουλειά δεν έχετε να συνεργάζεστε με τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης που βρίσκεται στο άκρον άωτο της ανυποληψίας στην συνείδηση των πιστών.

Το ελεεινό βιβλίο που εξέδωσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου πρέπει να αποσυρθεί από την κυκλοφορία και ο γυρολόγος π. Εφραίμ Βατοπαιδινός πρέπει να περιοριστεί στο μοναστήρι του.

Η Ιεραρχία πρέπει να εκθρονίσει και να καθαιρέσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για να γλυτώσει η Εκκλησία και η πατρίδα από τα ανόσια χέρια του.

12 comments:

  1. Μια διευκρίνιση: ο Σεβασμιωτατος συμμετείχε στον "εσπερινό" του Μαξίμου ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ. Και δεν είχε καμμια ανάμειξη στη συμφωνί. Ούτε ζήτησε να είναι παρών ούτε τον ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτός που φαίνεται να ζήτησε ο Μακαριώτατος είναι ο άγιος Ιωαννίνων ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν ούτως έχουν τα πράγματα τότε ο Σεβασμιώτατος Πατρών πρέπει να διαχωρίσει κατηγορηματικά το θέμα επειδή η γενική αντίληψη είναι ότι ο Σεβ. Πατρών συνεργάστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο για να συνομολογηθεί η προδοτική για την Εκκλησία συμφωνία.

      Delete
    2. Έχει διαχωριστεί εδώ στην Πάτρα. Δεν ξέρω τι σας λένε παραέξω. Δημοσιεύθηκε και σχετικό ανακοινωθέν απ την Μητρόπολή μας ύστερα απ την ιερατική μας σύναξη ότι είμαστε αντίθετοι στις αλλαγές του Συντάγματος και στην μεταβολή του μισθολογικού. Και το κατέθεσε στη Σύνοδο ο αγιος Πατρών. Δεν ξέρω αν το διάβασαν οι άλλοι Συνοδικοί... http://i-m-patron.gr/ὁ-βαθύς-σεβασμός-στό-πρόσωπο-τοῦ-ἀρχ/

      Delete
  2. Ποιοί είναι οι αρχιμανδρίτες που αναφέρετε, ο Νηφων και ο Χρυσόστομος; Σε ποιές μητροπόλεις βρίσκονται ;

    ReplyDelete
  3. Ο Νήφων στην Μητρόπολη Γλυφάδας και ο Παπαδάκης σητν Μητρόπολη Βεροίας.

    ReplyDelete
  4. Καλά ο σεβασμιώτατος Πατρών δεν έχει μελετήσει την ανασκευήν και κριτικήν του εν λόγω φαντασιόπληκτου βιβλίου «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΛΤΟΠΕΔΙΝΟΣ» γραμμένη υπό των Μοναχών πατέρων της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;

    Μετά απο την εν λόγω βαρύνουσα και αποκαλυπτική δημοσίευση της βιβλιοκρισίας του Μοναχού Ιλαρίωνα Σταυροβουνιώτη, ο οποίος αποδεικνύει σε σωρηδόν σημεία τα ούκ ολίγα σατανικά ψέματα των νεοΒαλτοπεδινών, ο Πατρών, δύναται άνετα να θεωρηθεί στην συνείδηση του Χριστεπώνυμου πληρώματος και ως ηθικός συνεργός-συνεργάτης των αθεόφοβων Βατοπεδινών.

    Έχει ανάγκη τα νεοβαλτοπεδινά αργύρια και διενεργεί τέτοια α-νόητα καμώματα;

    ReplyDelete
  5. Ε όχι και να αποσυρθεί από την κυκλοφορία το βιβλίο! Μήπως θέλετε και να το κάψουμε; Τέτοιες πρακτικές αρμόζουν σε απολυταρχικές νοοτροπίες! Αν δεν σας αρέσει, μην το διαβάζετε! Ή μάλλον, θα έπρεπε να το διαβάσετε, για να μπορέσετε να το κρίνετε μετά! Αλλά η οποιαδήποτε πρακτική απαγόρευσης, λες και βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα, είναι απαράδεκτη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το κάψουμε το βιβλίο; Ποτέ δεν θα έκανα τέτοια εισήγηση. Ως μέλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ευαίσθητος σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Γι' αυτό θα εισηγούμουν να πολτοποιηθειί και να γίνει χαρτί υγείας.

      Μην στετανωρείστε! Αγόρασα το βιβλίο από την Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου. Αποσπάσματα διάβασα αλλά και αυτά με έκαναν να σιχαθώ την ασέβεια που προωθεί.

      Δεν αποκελίεται να επενέλθω, αν το χρειαστεί για εκτεν΄ςη βιβλιοκρίσα.

      Δεν το υπόσχομια όμως, επειδή τώρα συντρέχουν πολλά σοβαρά θέματα και πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου σε αυτά.

      Ίδωμεν!

      Delete
    2. Έχεις πολύ πλάκα αδελφέ Δημήτριε.

      Έχει «καεί» ήδη το βιβλίο με την βιβλιοκρισία του Μοναχού Ιλαρίωνα.

      Έχει τσουρουφληθεί, και πλέον έγινε στάκτες, δυστυχώς για εσένα και τους οπαδούς των Βαλτοπεδινών, με την δημόσια αντιρρητική και βιβλιοκριτική παρέμβαση των πατέρων της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.

      Το ενδεχόμενο να το διαβάσαμε προσεκτικά και εξ αιτίας της μελέτης μας σε αυτό να εξασκούμε ετεροχρονισμένα μια λελογισμένη βιβλιο-κρισία το σκέφτηκες καθόλου;

      Προφανώς όχι!

      Διότι ζείς με την α-νόητη βεβαιότητα και προκατάληψη (εναντίον μας) ότι αφορίζουμε «α πριόρι» και ιδιοτελώς ένα βιβλίο απο εμπάθεια και μίσος, χωρίς να κοπιάσουμε δήθεν να το μελετήσουμε.

      Νομίζω, ότι υποτιμάς κάπως αυθαίρετα, άδικα και εύκολα τους συνσχολιαστές σου.

      Προσωπικά το μελέτησα ολόκληρο, σπιθαμή προς σπιθαμή, και συνεπώς δύναμαι να εκφράζω μια προσωπική υποκειμενική γνώμη και αντικειμενική άποψη.

      Προτείνω στους αναγνώστες του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου, προτού αγοράσουν το βιβλίο του πλανεμένου γ. Ιωσήφ, να μελετήσουν προσεκτικά την βιβλιοκρισία της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.

      Μη πάνε τζάμπα και τα λεφτά τους, μιας και δύνανται να αγοράσουν κάλλιστα άλλα πολύτιμα Πατρολογικά βιβλία.

      Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί σε εσένα Δημήτρη, είναι: έχεις μελετήσει την περίφημη αποδεικτική και ιστορική βιβλιοκρισία του Μοναχού Ιλαρίωνα; Αν ναί, τι έχεις να πείς ως δημοσιογράφος; Άν όχι, γιατί εκθέτεις τον εαυτό σου και μιλάς;

      Delete
    3. Κύριε Παναγιώτη, πολύ καλή η ιδέα σας.

      Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον Οικολογισμό, πλήν του Οικουμενισμού.

      Και μάλιστα, το εν λόγω χαρτί υγείας, να φέρει και μια στρογγυλή φατσούλα που να χαμογελάει «απο την αιωνιότητα». Ώστε να εμπνέονται οι δυσκοίλιοι.

      Νομίζω, ότι οι οπαδοί του γ. Ιωσήφ, θα τα προμηθευθούν με την σέσουλα τα εν λόγω χαρτιά υγείας.

      Delete
  6. Κύριε Τελεβάντο μιλάτε σοβαρά; Πού ακριβώς την είδατε την "ασέβεια" που προωθεί το συγκεκριμένο βιβλίο; Το να μην συμπαθείτε τον εν λόγω Γέροντα και τους Βατοπαιδινούς είναι δικαίωμά σας, όμως καλό είναι να γράφουμε αλήθειες! Είναι δυνατόν ένα "ασεβές" βιβλίο, όπως λέτε, να έχει κάνει ΤΡΕΙΣ επανεκδόσεις χιλιάδων αντιτύπων μέσα σε 7 μήνες περίπου; Δηλαδή όσοι το διάβασαν και ευχαριστήθηκαν είναι...ασεβείς; Στον άλλο σχολιαστή που πραγματικά είναι ασεβής και υβριστής, δεν απαντώ καν.

    ReplyDelete
  7. Δημήτρη μου, παραδέχομαι ότι είμαι ασεβής και υβριστής, έχεις απόλυτο δίκαιο.

    Το ερώτημά μου προς εσένα όμως παραμένει αναπάντητο και παραμένεις βαθιά εκτεθειμένος με την υπεκφυγή της ταμπελοποίησις του υποφαινόμενου, ενώ παράλληλα υπερασπίζεσε με μανία τον ψευδοπροφήτη και λαοπλάνο γ. Ιωσήφ.

    Άραγε πόσα βαλτοπεδινά αργύρια λαμβάνεις απο την ιερά Μονή Βατοπαιδίου;

    Και το περιοδικό PLAYBOY κάνει επανεκδόσεις χιλιάδων αντιτύπων και όσοι το διαβάζουν ευχαριστιούνται με ποικίλους τρόπους, και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό.

    Αυτό τι σημαίνει στην πράξη;

    Όσοι το διαβάζουν με μανία είναι ασεβείς; Προφανώς όχι, αλλά είναι εμπαθείς και μανιακοί στο να μελετούν πορνοπεριοδικά.

    Ή όσοι δεν το διαβάζουν είναι ευσεβείς; Ενδεχομενικά να μη διαβάζουν αρκετοί το PLAYBOY, αλλά τούτο δεν τους καθιστά μαγικώς και «α πριόρι» ευσεβείς.

    Tούτο βέβαια δεν σημαίνει ποσώς ότι τον ιδρυτή και δημιουργό του PLAYBOY Χιού Χέφνερ σώνει και καλά θα πρέπει να τον αγιοποιήσουμε, ως τον «προστάτη άγιο» των αισθησιακών φωτογραφιών ή ως τον προστάτη των γυμνών κοριτσιών.

    Αν θέλεις Δημήτριε να αγιοποιήσεις τον Ιωσήφ, τον Εφραίμ και τον Λεμεσού, φτιάξε σε παρακαλώ μια αγιογραφία, ώστε να τους προσκυνείς επτάκις της ημέρας.

    Έχεις το κάθε δικαίωμα να εκφράζεις το θρησκευτικό σου συναίσθημα όπως σου καπνίζει.

    ReplyDelete