Tuesday, November 28, 2017

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟ!!!



ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφέρει το KAVALA POST: 

“Λίγες μέρες μετά την ενθρόνισή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος άφησε για λίγο τα καθήκοντά του και παρακολούθησε το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 στο Κλειστό της Καλαμίτσας τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Ένωσης και τους Τιτάνες Παλαμά.”

Το επίπεδο της θεολογικής συγκρότησης του Σεβ. Καβάλλας απεδείχθη περίτρανα με την περιφορνητική κρίση του για τον μεγαλύτερο δογματολόγο της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων. “Δεν ξέρει τι λέγει ο Άγιος Ιουστίνος όταν χαρακτηρίζει τον Οικουμενισμό παναίρεση”, απεφάνθη εν τη πανθαυμάστω αυτού θεολογική σοφία ο δοκησίσοφος Σεβ. Καβάλλας. Ως αποτέλεσμα οι πάντες τον οικτείρουν για την αλαζονεία, την προπέτεια και τη θεολογική του αγραμματωσύνη.

Τώρα μαθαίνουμε ότι δεν έφτασε καλά-καλά να ενθρονιστεί και πήγε σε κλειστό γήπεδο να παρακολουθήσει αγώνα καλαθόσφαιρας. Εκκοσμίκευση, φαιδρότητα και έλλειψη ιεροπρέπειας. Από ότι φαίνεται τα φαινόμενα της εκκοσμίκευσης που βλέπουμε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στη Μητρόπολη Αργολίδος, Καλαμαριάς, Ιλίου, Γρεβενών, Μαρωνείας κτλ. θα κάνουν το θαυματάκι τους και στη Μητρόπολη Καβάλλας.

Προηγήθηκαν φυσικά τα ανδραγαθήματά του Σεβ. κ. Στέφανου σε βάρος των δύο αποτειχισμένων αντιοικουμενιστών Ομολογητών κληρικών της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης -π. Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη- που συνετέλεσαν αποφασιστικά στην εκλογή του ως Μητροπολίτη.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

1 comment:

  1. Mία ανάπαυλα από την προσευχή ,για να μήν τεντώνει πολύ το σχοινί της άσκησης !

    ReplyDelete