Wednesday, November 22, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

«Τη συνεισφορά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στην ακαδημαϊκή θεολογική κοινότητα αναγνωρίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του τμήματος ο τιμώμενος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών.

Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.”

Θερμά συγχαίρουμε τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης για την απόφασή της να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Όντως! Ο εντός των ορίων της Μητροπόλεως του προσαγορευόμενος Παναγιώτατος είναι κορυφαία θεολογική μορφή των ημερών μας. 

Μετά την άξια βράβευση του Σεβ. Θεσσαλονίκης υποβάλλουμε ταπεινά στην περίπυστο Αγουριδική Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης να αναγορεύσει Επίτιμους Διδάκτορες τους
ακόλουθους:

1.) Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την ουσιαστική συμβολή του στη Σύνοδο της Κρήτης και τις θεολογικώτατες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου. Η αφοσίωση του Μακαριώτατου Ιεροσολύμων για την προβολή της Ορθοδοξίας είναι δεδομένη όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι διόρισε ως θεολογικό σύμβουλο του Πατριαρχείου το μέγα κλέος της Ορθοδόξου θεολογίας τον ΚΑΙΡΟΣκόπο, Οικουμενιστή, νεωτεριστή και Κολυμπαριστή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρο Γιάγκου.

2.) Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, οι θεολογικώτατες παρεμβάσεις του οποίου στη Σύνοδο της Κρήτης εξέπληξαν, όχι μόνον τα επίγεια, αλλά και τα επουράνια.

3.) Τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αράθυμο για την τεράστια συμβολή του στο χώρο της ιεραποστολής,
και last but not least

4.) Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καβάλλας Στέφανο για την λίαν επιτυχή αναίρεση της Θεολογίας του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Ο κατάλογος φυσικά θα μπορούσε να διευρυνθεί με άλλους αγλαούς της Ορθοδοξίας καρπούς όπως τον π. Βασίλειο Θερμό, τον π. Φιλόθεο Φάρο, τον κ. Γιανναρά, τον κ. Γιαγκαζογλου, τον Σεβ. Μεσσηνίας, τον Τιργοβιστίου Νήφωνα, τον Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνα, τον Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο, τον Μολδαβίας Θεοφάνη, τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ κτλ..

Και για να τελειώνουμε με τα αστεία. Σεβαστοί Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης! Τα έχετε εξευτελίσει όλα. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να αναγορεύονται Επίτιμοι Διδάκτορες των Θεολογικών Σχολών ιεράρχες σαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον  Θεσσαλονίκης Άνθιμο που είναι urbi et orbi διαβόητοι για τη θεολογική αγραμματωσύνη τους.

Επ' ευκαιρία! Ποιος εισηγήθηκε την αναγόρευση του Σεβ. κ. Άνθιμου; Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά καλύτερα να μην προτρέχουμε.

Κανονικά θα έπρεπε να κλείσω το άρθρο σε αυτό το σημείο αλλά μου είναι αδύνατο να αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω την Ανακοίνωση των μπαχαλάκηδων της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναγόρευση του Σεβ. Θεσσαλονίκης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής. Είναι σκοταδιστής -ισχυρίζονται- επειδή ανησυχεί για το μαζικό εποικισμό της πατρίδας μας από μουσουλμάνους και είναι αντίθετος με τις παρελάσεις υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων.

Τέτοιες ανακοινώσεις εξυψώνουν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αντί να τον εκθέτουν, αφού είναι φυσικό να πει ο κόσμος: “Τα τσογλάνια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίρρηση για την αναγόρευση; Αυτό πάει να πει ότι καλά έκανε η Σχολή και τον αναγορεύει Επίτιμο Διδάκτορα.”

Επί της ουσίας τώρα. Μακάρι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης να στεκόταν επάξια στις επάλξεις του χρέους και να μην έδινε γη και ύδωρ στους αρνησίθρησκους, τους φαύλους και τους ανθέλληνες. Δυστυχώς οι αντιδράσεις του Σεβασμιώτατου για τα κακώς κείμενα φτάνουν μόνον μέχρι το σημείο που δεν ενοχλούν τους κρατούντες. Άρα οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Σε κάθε περίπτωση η νεολέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να προτείνει στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον Δήμαρχο κ. Μπουτάρη που ανταποκρίνεται στο έπακρον στις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ισλαμολάγνων, εθνομειοδοτών και αρνησίθρησκων του ΣΥΡΙΖΑ.

No comments:

Post a Comment