Sunday, November 19, 2017

ΝΕΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗΣ “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ”



ΝΕΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗΣ “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ”

(Προβολή του Ν. Καζαντζάκη)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απλά δεν περνά μέρα που να μη σκανδαλίσουν τους πιστούς οι Βατοπαιδινοί.

Αφού είδαν και αποείδαν να προβάλλουν με κάθε τρόπο τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη τους Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, αφού η εκκοσμίκευση έγινε το οξυγόνο της διακονίας τους, τώρα πρέπει να τους καμαρώσουμε για τη νέα τους “προσφορά”: Την προβολή ενός από τους χυδαιότερους υβριστές του Κυρίου ανά τους αιώνες.!!!

Πραγματικά ήταν το μόνο που έλειπε! Η ιστοσελίδα της Αγιορείτικης Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου να προβάλλει τον Καζαντζάκη.!!!

Ιδού ο σύνδεσμος που παραπέμπει στο νέο κατόρθωμα των Βατοπαιδινών: http://www.pemptousia.gr/video/giannis-smaragdis-techni-mia-sinomilia-me-to-the

Αν δεν διάβασε τα βιβλία του Καζαντζάκη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και προβάλλει τον Καζαντζάκη από άγνοια, ας διαβάσει όσα έγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος για τον Καζαντζάκη, για να αντιληφθεί πόσο άτοπο είναι να προβάλλει τον χυδαιότερο υβριστή του Κυρίου.

Ακόμη και ο Βολταίρος -ο ευστόχως αποκληθείς “πατριάρχης της αθείας”- στάθηκε με απόλυτο σεβασμό μπροστά στο ηθικό κύρος του Χριστού και βρέθηκε -δυστυχώς- Έλληνας να μιλά για τον Κύριο με τον πιο χυδαίο τρόπο, όχι μόνον στο μυθιστόρημά του “Ο τελευταίος πειρασμός” -όπως λανθασμένα νομίζουν ορισμένοι-, αλλά σε πλείστα έργα του. 

Στο μυθιστόρημά του λ.χ. “Ο Καπετάν Μιχάλης” δεν έχει τον παραμικρό διασταγμό να χυδαιολογήσει για το μυστήριο τη Αγίας Τριάδας, κατά την περιγραφή μιας ερωτικής σκηνής του ήρωα του μυθιστορήματος με μια Τουρκάλα.!!!

Με αυτά τα δεδομένα -αν δεν τα έχει υπόψη του- ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ας συνειδητοποιήσει το μέγεθος του σοβαρώτατου ατοπήματος που διέπραξε με την προβολή ενός πραγματικά χυδαίου υβριστή του Κυρίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος προβάλλει τον Μεταξάκη, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ τον Καζαντζάκη και πάει λέγοντας.

Μόνον ένας πραγματικά ανόητος περιμένει καρπόν αγαθόν από τη φύτρα που ονομάζεται Ιωσήφ Βατοπαιδινός.

No comments:

Post a Comment