Thursday, November 23, 2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!



Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο οικουμενιστικός κατήφορος της Εκκλησίας της Ρωσσίας καλά κρατεί.!

Οι ορκισμένοι Οικουμενιστές Πατριάρχης Ρωσσίας Κύριλλος και Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας υποδέχτηκαν τον Αγγλικανό Πριμάτο Τζάστιν Γουέλμπυ στην πατριαρχική κατοικία για να συσφίξουν τις σχέσεις τους οι “δύο Εκκλησίες”.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας θεωρεί τον Αγγλικανισμό “Εκκλησία”. Είναι προπαντός η προσπάθεια των Ρώσσων εκκλησιαστικών ηγετών να συσφίξουν τις σχέσεις τους με ένα μεταχριστιανικό μόρφωμα που πρόδωσε το Ευαγγέλιο από κάθε άποψη. 

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; 

Την “χειροτονία” ομοφυλόφιλων και γυναικών ακόμη και στο “επισκοπικό” αξίωμα;

Τις δηλώσεις του επισκόπου του Ντάραμ, ο οποίος στον ενθρονιστήριο λόγο του αρνήθηκε την θεότητα και την Ανάσταση του Κυρίου;

Ή τους ατέλειωτους προκλητικούς νεωτερισμούς των Αγγλικανών;

Αντί οι Ρώσσοι εκκλησιαστικοί ηγέτες να δεχτούν στην πατριαρχική κατοκία τον Αγγλικανό Πριμάτο και να τον επιτιμήσουν για όσα άτοπα κάνει ο Αγγλικανισμός, αντί να τον απειλήσουν ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας θα διακόψει το διάλογο με τους Αγγλικανούς εκτός αν οι Αγγλικανοί ανακαλέσουν τους νεωτερισμούς, επιδιώκουν τη συνεργασία μαζί του, λες και είναι “ετερόδοξη Εκκλησία”, όπως δογμάτισε η Σύνοδος του Κολυμπαρίου.

Ναι! Δεν συμμετείχε στη Σύνοδο της Κρήτης το Πατριαρχείο Ρωσσίας, αλλά αυτό -δυστυχώς- δεν έγινε από ευαισθησία για θέματα πίστεως αλλά για λόγους φιλοπρωτείας και εθνοφυλετισμού.

Πλήρης η απογοήτευσή μας από τους βαμμένους Οικουμενιστές ηγήτορες της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

No comments:

Post a Comment