Monday, January 23, 2017

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
=====

Γράφει στο ιστολόγιό του ο κ. Ν. Χειλαδάκης:

“Η ευφυής και πονηρή τακτική της Νέας Τάξης και της βασικής της επιδίωξης να επιβάλει την Πανθρησκεία, είναι σε πρώτη φάση να προκαλεί σύγχυση σε όσους πιστούς θεωρούν το να υπακούουν στο Δεσπότη, είναι ανώτερο από το να υπακούουν στην Πίστη και στην Ομολογία της Ορθοδοξίας.

Αυτή την τακτική ακολουθούν ή συνειδητά ή και ασυνείδητα, πολλοί Μητροπολίτες που υποτίθεται ότι είχαν εκφραστεί εναντίον του Oικουμενισμού. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις αναδεικνύονται πρωταθλητές της υποκρισίας.

Τέτοια «νεοφώτιστη» περίπτωση είναι και ο Λεμεσού, παλιός γνώριμος από το Άγιο Όρος, που δυστυχώς συντάχτηκε με το μολυσμένο πλήρωμα του Φαναριού και… μην υποθέσετε ότι δεν γνωρίζει τι εκφράζει.”

Πολύ ορθή η διάγνωση του αρθρογράφου. Ο Πανιερώτατος Λεμεσού είναι άνθρωπος που ξέρει τι κάνει και τι λέγει. Ζυγίζει και την τελευταία λέξη που λέγει και κινείται πάντοτε βάσει σχεδίου. Δεν πρόκειται για επιπόλαιο άνθρωπο.

Όταν, λοιπόν, έκανε πρόσφατα τις οικουμενιστικές δηλώσεις, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυπριακή τηλεόραση, τις έκανε συνειδητά και αποσκοπούσε σε συγκεκριμένο στόχο. Ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν συμπροσεύχεται με αιρετικούς επειδή (άκουσον! άκουσον!) είναι Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου.!!! Γνώριζε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πανιερώτατος ότι τα λόγια του θα προκαλούσαν μεγάλη αντίδραση, αλλά δεν δίστασε να εκστομίσει τα ψεύδη που είπε έστω και αν αναπόφευκτα θα έμενε εκτεθειμένος στα μάτια πολλών.

Με τις δηλώσεις αυτές ο Πανιερώτατος προσπαθεί να καταστήσει σαφές και στο Πατριαρχείο και στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι θα τηρήσει διαλλακτική -γράφε μεσοβέζικη- στάση για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Για τον ίδιο λόγο έδωσε εντολή να διαβαστεί η σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, που εξυμνούσε τη Σύνοδο της Κρήτης, στους ναούς και στις Μονές της Μητροπολιτικής του περιφέρειας παρόλον ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος υπέγραψε, χωρίς την εξουσιοδότησή του, το έκτο κείμενο της Συνόδου της Κρήτης, που αναφέρεται στις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον.

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού αποσκοπεί σ’ ένα μόνο: Να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Για να πετύχει αυτό το στόχο δεν έχει κανένα ενδοιασμό και εξώφθαλμα ψεύδη να πει και να συμπεριφερθεί σαν χαμαιλέων σε θέματα πίστεως. 

No comments:

Post a Comment